Sari la conținut

La aceşti oameni s-a descoperit o lipsă semnificativă de materie cenuşie. Ce afecţiune este responsabilă de asta

La aceşti oameni s-a descoperit o lipsă semnificativă de materie cenuşie. În lipsa unui somn odihnitor ne vom simţi obosiţi, fără vlagă, cu o capacitate de concentrare mult diminuată şi o atenţie mai scăzută.

Sforăitul în somn este afecţiune care nu trebuie neglijată.

Potrivit ultimelor studii, sindromul de apnee apare la 9% dintre femei şi la 24% dintre bărbaţi.

Mai grav este că în lipsa unui somn de calitate ne vom confrunta nu doar cu aceste neajunsuri, ci chiar cu reducerea materiei cenuşii.

La nivel cerebral se produc modificări distructive, astfel că mari candităţi de materie cenuşie vor fi reduse, ceea ce, evident, conduce la diminuarea facultăţilor mintale.

Astfel, oamenii de ştiinţă au examinat anatomia creierului unor subiecţilor, dar şi abilităţile lor mintale, inclusiv memoria, atenţia, perspicacitatea şi gândirea abstractă.

În cazul persoanelor care sforăie în somn s-a descoperit o lipsă semnificativă de materie cenuşie, în special în acele zone ale creierului responsabile de gândirea abstractă şi rezolvarea diferitelor probleme.

Testele de inteligenţă au mai arătat şi că persoanele care sforăie au abilităţi mintale mai reduse în comparaţie cu cele care nu se confruntă cu asemenea probleme.

Astfel, un control medical este absolut obligatoriu pentru a se stabili un diagnostic precis.

La Institutul „Marius Nasta”, în cadrul laboratorului de somnologie, pacientul este internat şi supravegheat. După o noapte în care acesta este monitoriozat, medicii decid care este cel mai indicat

P.S. Pentru cei care nu au aflat, a apărut Evenimentul Istoric

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: