Sari la conținut

Labioplastia, o operatie tabu pentru o viata sexuala fericita

Societatea actuala promoveaza valori estetice greu de atins, iar femeile sunt, in general, foarte usor impresionate de modelele pe care le observa in reviste. Un aspect fizic ca in reviste poate fi atins doar cu ajutorul operatiilor estetice. Din acest motiv, atat reprezentantele sexului frumos, cat si barbatii au inceput sa isi doreasca fie sani mai mari, fie un abdomen mai bine definit, fie un nas mai mic. Pentru ca de cele mai multe ori operatiile se fac pentru a impresiona persoanele de sex opus, a devenit din ce in ce mai accesat si subiectul aspectului zonelor intime.

„Labioplastia nu ofera satisfactie doar din punct de vedere estetic, ci si psihic. De cele mai multe ori, labiile mici sunt prea mari si devin vizibile spre exemplu atunci cand persoana poarta un costum de baie sau un pantalon stramt. In alte situatii, labia mare poate avea un aspect cazut, flasc. Ambele situatii pot crea complexe de inferioritate in intimitate si nu numai, iar o astfel de operatie functioneaza ca o intinerire a aspectului zonei intime”, mentioneaza chirurgul estetician Dr. Calin Dobos.

Ce trebuie sa stiti despre labioplastie

Labioplastia este o operatie estetica de imbunatatire a aspectului labiilor fara a afecta functia acestora. Procedura chirurgicala este utilizata pentru simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiale astfel incat sa se ajunga la un aspect considerat „normal”. Labioplastia nu afecteaza in niciun fel desfasurarea normala a actului sexual sau o viitoare sarcina.

Operatia chirurgicala este recomandata femeilor care sunt deranjate de marimea excesiva a labiilor mici, mai ales in cazul in care acestea sunt vizibile printr-o lenjerie mai stramta. Exista cazuri in care marimea labiilor afecteaza desfasurarea actului sexual sau modul in care se realizeaza toaleta locala. Procedura este indicata dupa ce s-a incheiat procesul de crestere si maturizare a organelor sexuale, la incheierea pubertatii.

„Operatia de labioplastie dureaza in jur de 30 de minute. In functie de caz, se realizeaza o incizie la limita dintre pielea labiilor si mucoasa si se excizeaza o cantitate variabila de piele, tinandu-se cont de simetria locala si de reconstructia labiilor mici. Interventia se realizeaza cu radioplasma Ellman, in anestezie locala, iar vindecarea este foarte rapida, pacienta putandu-si relua activitatile obisnuite imediat dupa operatie”, explica Dr. Calin Dobos.

Care sunt riscurile?

Ca in cazul oricarui tip de operatie chirurgicala, si in dupa efectuarea unei labioplastii pot aparea complicatii postoperatorii. Din fericire sunt minore si usor de rezolvat. Printre cele mai frecvente se afla mici sangerari ale plagii sau deschiderea suturilor. Infectiile sunt rare, dar pot fi tratare cu antibiotice si drenaje ce vor prelungi durata vindecarii. Este recomandata miscarea cand mai curand posibil dupa efectuarea operatiei, pentru a minimiza riscul aparitiei trombozelor. Cicatricea pe care o lasa o astfel de operatie este foarte discreta, fiind mascata in pliurile locale.

Cat dureaza recuperarea?

Dupa interventie, zona va fi probabil umflata si cu zone putin vinete, iar durerile sau disconfortul aparut pot fi diminuate cu ajutorul calmantelor. Foarte importanta este igiena locala, deoarece zona nu poate fi pansata. Firele de sutura sunt resorbabile. In tot acest timp se recomanda dusuri cu apa calduta si sapun neutru. Este recomandata utilizarea lenjeriei intime tip pantalon, sunt de evitat exercitiile fizice solicitante, iar aproximativ o luna zona trebuie protejata pentru a-i oferi timp de vindecare.

Operatia de labioplastie costa aproximativ 400-600 de euro, iar rezultatele sale sunt definitive si spectaculoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel