Leacul neașteptat împotriva cancerului. Medicii au reușit să vindece o pacientă injectându-i un virus

Leacul neașteptat împotriva cancerului. Medicii au reușit să vindece o pacientă injectându-i un virus
Leacul neașteptat împotriva cancerului. Medicii au reușit să vindece o pacientă injectându-i un virus

Savanţii au realizat un experiment medical uimitor, care ar putea oferi un tratament eficient pentru cancer. Ei au folosit o doză mare dintr-un virus al pojarului, care a fost modificat genetic şi care a devenit o armă eficientă în lupta cu această boală.

Deocamdată metoda a fost testată doar pe doi pacienţi, iar rezultatele sunt încurajatoare.

În cazul unui pacient, cancerul de măduvă a dat semne de remisie, iar la al doilea pacient, o femeie de 49 de ani, remisia a fost completă. Stacy Erholtz,, care avea mielom, a fost declarată sănătoasă şi după 6 luni boala nu a recidivat încă.

Experimentul a fost realizat de cercetătorii de la Clinica Mayo, care susţin că folosirea virusurilor pentru a distruge cancerul este o soluţie eficientă.

Acest virus infectează şi ucide celulele canceroase, iar celulele sănătoase nu sunt afectate.

Autorul studiului, Stephen Russel, crede că metoda aceasta ar putea ajuta la găsirea unui tratament.

Experimentele vor continua, virusul pojarului urmând să fie folosit pentru a vedea efectul în cazul cancerului ovarian, cerebral, de gât şi al mezoteliomului.

Pacienţii care au luat parte la experiment nu reacţionaseră bine la alte tratamente convenţionale, iar boala revenise de mai multe ori.

În cazul lor, medicii le-au injectat o singură doză de virus modificat genetic special pentru a ataca celulele mielomului.
Mielomul multiplu este o formă de cancer al măduvei osoase, care provoacă apariţia unor tumori pe oase sau pe ţesuturi.

Doza de virus pe care a primit-o pacienta care s-a vindecat a fost foarte mare – cât pentru vaccinarea a o sută de milioane de oameni.

Oncologia prin viroterapie este folosită încă din anii 1950. Medicii au tratat deja mii de pacienţi care aveau cancer, folosind diferite virusuri.

Experimentul de la Clinica Mayo este primul studiu care arată efectul clar pe care îl are terapia asupra unui pacient, fiind primul caz de vindecare completă al unui bolnav cu metastaze.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. Acesta nu este un studiu publicat intr-un jurnal de profil si cu peer review, este o lucrare care documenteaza niste rezultate locale pe un esantion foarte limitat. Acest rezultat in nord-america este foarte putin interesant pentru ca este o strategie comuna de prim stagiu pentru atragerea fondurilor pentru cercetare. Pana la teste cu rezultate care se pot reproduce pe esantioane de 300 de persoane si abrobare FDA vor mai fi 10-15 ani in cele mai optimiste scenarii.

  Un punct negativ pentru acest articol amatoricesc.

 2. mezomorficul says:

  Da da cam prea mult amatorism pe acilea.
  Daca numeri rezultate miraculoase aparute prin presa cum ca expertii au descoperit in lupta impotriva cancerului arma minune, ramai uimit cum de mai exista aceasta boala.
  Totul este pentru bani…auzi ca terapia ar fi veche de 60 de ani. Greu de crezut ca acum s-au gandit la poja, iar faptul ca leziunile canceroase s-au retras nu implica ca pacienta (singura) s-a vindecat de boala.
  Presa da mana cu infractorii din domeniul medical pentru ceva bani.
  Suna bine pt public expresia: a fost modificat genetic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *