Lipsa anumitor nutrienți crește riscul de cancer, boli de inimă și diabet. Află dacă ai o deficiență periculoasă de vitamine

Lipsa anumitor nutrienți crește riscul de cancer, boli de inimă și diabet. Află dacă ai o deficiență periculoasă de vitamine
Lipsa anumitor nutrienți crește riscul de cancer, boli de inimă și diabet. Află dacă ai o deficiență periculoasă de vitamine

”Deficiențele nutriționale pot apărea din mai multe motive, inclusiv a medicamentelor și a alcoolismului. Aproximativ 40% dintre oameni au deficiență de fier, 15% au deficiență de iod și 405 dintre copii cresc fără suficientă vitamina A,” spune medicul John La Puma.

Cele mai periculoase deficiențe nutriționale sunt cea de vitamina D, cea de vitamina B12 și cea de magneziu.

Vitamina D

Oamenii de știință de la Harvard spune că un nivel scăzut de vitamina D crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și nu mai puțin de 17 forme de cancer.

”Majoritatea oamenilor au slujbe care presupun să stea de dimineața până seara la birou, așa că nu se expun 15 minute pe zi la soare, așa cum ar fi necesar pentru doza zilnică necesară de vitamina D”, explică dr. Leslie Matthews.

Cercetările arată că deficiența de vitamina D duce la 85.000 de decese cauzate de cancer, în SUA, anual.

Dr. La Puma recomandă consumul regulat de pește gras precum sardinele, somonul și păstrăvul și folosirea unor suplimente de vitamina D pentru rezolvarea problemei.

Vitamina B12

Mai mult de 40% dintre persoanele peste 26 de ani sunt deficiente de această vitamină esențială. Este o epidemie tăcută, spune Dr. La Puma în special în cazul vegetarienilor și persoanelor peste 60 de ani.
Vitamina B12 este esențială pentru formarea celulelor roșii din sânge, pentru funcția neurologică și pentru sinteza ADN-ului. Recent o cercetare a scos la iveală o legătură între deficiența de vitamina B12 și utilizarea medicamentelor pentru arsuri la stomac, care inhibă acidul gastric. Persoanele care folosesc inhibitori de pompă de protoni pentru tratarea refluxului gastroesofagian și ltor afecțiuni ale stomacului și esofagului pentru doi sau mai mulți ani au un risc cu 655 mai mare de a avea deficiență de vitamina B12.

Lipsa de vitamina B12 are simptome grave, inclusiv anemie și leziuni ale nervilor.

„Organismul are nevoie de acid gastric pentru a absorbi vitamina B12, ” explica Dr. La Puma. Diabetul, boli tiroidiene și abuzul de alcool sunt alte cauze frecvente ale lipsei acestui nutrient important.

Vitamina B12 se găsește în produsele de origine animală cum ar fi peștele, carnea, produse lactate și ouăle și în cerealele integrale.

Magneziu
lipsa de magneziu a fost asociată cu diabetul de tip 2, osteoporoza, astmul  și cancerul de colon.

Magneziul joaca un rol important în controlul muscular și în eliminarea toxinelor dăunătoare. Un studiu recent publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a arătat că persoanele care consuma alimente bogate în magneziu au avut mai puține accidente vasculare cerebrale.

Semnele deficițienței de magneziu includ pierderea poftei de mâncare, greață, oboseală și slăbiciune.

Mănâncă mai mult spanac, nuci și ciocolataă neagră pentru a crește aportul de magneziu. Suplimente de magneziu sunt de asemenea disponibile pe scară largă.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Iarasi veniti cu deficienta de vitamine !!!
    Doar se stie si e demonstrat in ultimii 3 ani,
    infectiile (bacterii, virusi) duc la deficiente de vitamine si boli.

    Voi vedeti doar efectul si nu cauza !!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *