Mai repede decât credeai. De la ce vârstă începi să îmbătrânești?

Mai repede decât credeai. De la ce vârstă începi să îmbătrânești?
Mai repede decât credeai. De la ce vârstă începi să îmbătrânești?

Veșnica dezbatere „de la ce vârstă îmbătrânești” are acum un răspuns științific. Rezultatul studiilor nu este totuși prea încântător.

Fenomenul îmbătrânirii începe după vârsta de 20 de ani, indică rezultatele unui studiu efectuat în SUA. În urma unor cercetări îndelungate, specialiștii au ajuns la concluzia că facultățile noastre mentale ating punctul maxim la vârsta de 22 de ani și încep să scadă de la 27 de ani. La studiu au participat 2.000 de femei și bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Toți participanții, sănătoși și cu studii, au avut sarcina de a rezolva unele probleme, de a descifra unele enigme și de a descrie detaliile unor locuri. Cele mai bune rezultate în urma acestor teste le-au avut persoanele în vârstă de 22 de ani, în timp ce începând de la 27 de ani, toți cei testați au dovedit o scădere evidentă a capacității de memorare.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. si ce varsta are autorul articolului?

 2. Pe naiba. Care „specialisti”, de la ce universitate / organism de cercetare?
  Creierul invata toata viata, daca are ce.

 3. Nobelistii says:

  Acum inteleg de ce laureatii premiilor Nobel, niste mosi de 80-90 de ani, iau premiile acelea pt. lucruri pe care le-au descoperit cind aveau 22-27 de ani. De ce ii ia atit de mult timp omenirii sa le recunoasca meritele? Pt. ca 1) „ce stie tineretul taurin?” – zice dom’ prof. universitar; 2) teoriile sunt atit de avansate incit, vorba lui Eminescu, „Toate-or zice ca sunt rele cite nu vor intelege”; 3) abia azi s-a inventat tehnologia care sa aduca dovezi palpabile ale acelor teorii. Ma inclin in fata mintii omenesti!

 4. Eu am reusit sa slabesc de la 89 la 63 kg in numai o luna, doar consumand cafea verde, daca vrei sa
  afli mai multe despre povestea mea si alte zeci de
  fete care au incercat si au postat pozele de inainte si dupa slabire poti vizita blogul meu : bit.ly/1izVc1h

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *