Sari la conținut

Mănâncă ASTA la cină trei zile! Curăță complet colonul și ajută la slăbit

Aceasta “salata de vitamine” este alcatuita din legume ce abunda in vitamine, minerale, fibre si pectina. Asadar, aceasta mini-dieta va va curata eficient intestinele. Are putine calorii, astfel ajutand la slabit.

Iata ingredientele:
Varza
Morcovi
Sfecla rosie
Legume cu frunze verzi (salata verde, spanac, rucola etc.)
zeama de lamaie
Ulei de masline

 INSTRUCTIUNI

Se pun 3 parti varza, o parte morcovi, o parte sfecla rosie. Varza se taie fideluta iar morcovii si sfecla se dau pe razatoarea mare.  Legumele cu frunze vezi se rup si se pun in cantitatea dorita de fiecare. Puteti adauga in salata  marar, frunze de telina sau patrunjel. Adaugati putin suc de lamaie. Puteti adauga si usturoi maruntit. Adaugati ulei de masline.

Este recomandat sa evitati sarea, dar daca nu puteti manca nesarat, folositi sos de soia, care contine sare, si imbunatateste gustul mai mult decat sarea simpla. De asemenea, are o valoare nutritionala importanta si nu este daunatoare pentru sanatate.

Morcov – beneficii

Morcovul are efect vitaminizant, tonifiant, analgezic, bactericid, antiseptic, calmant, cicatrizant, emolient, rubefiant, regenerator al pielii, tonic cutanat, ajută în lupta cu cancerul, este un bun antioxidant, reduce colesterolul, stimuleaza functia hepatică, hipoglicemiant în diabet, redă pofta de mâncare, reglează tulburările metabolismului,  elimină acidul uric, întăreşte capacitatea de apărare a organismului, antianemic, sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobina, reglator intestinal, antiputrid, depurativ, fluidifiant biliar şi pectoral, cicatrizant gastric, creşte acuitatea vizuala, dilată vasele coronare, favorizează lactaţia şi arerol de  vermifug intestinal.

Sfecla rosie:

Toxinele din alimentatie,  aer,  apa, diferite ambalaje sau detergenti se acumuleaza in organism si ajung sa il sufoce, producand afectiuni din cele mai diverse, de la alergie – la reumatism, si de la scaderea imunitatii, la Alzheimer. Substantele active din sfecla rosie au calitatea de a ajuta la eliminarea acestor toxine, inca de la nivel celular, si de a ajuta la eliminarea lor prin colon, transpiratie si diureza. Efectele sale detoxifiante sunt atat de intense, incat multe persoane care tin cura cu suc de sfecla rosie se confrunta, in primele saptamani, cu fenomene neplacute, cum ar fi starile de greata, tulburarile de tranzit intestinal, mirosul neplacut al excretiilor. Aceste semne sunt cunoscute in medicina naturala ca reactie de dezintoxicare si sunt semnul ca tratamentul functioneaza si da rezultat

Varza – beneficii

Să vedem care sunt cele mai semnificative beneficii ale consumului de varză asupra organismului:
– Are foarte multe fibre, drept urmare previne apariţia constipaţiei şi promovează un tranzit intestinal sănătos.
– Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită      glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.
– Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate, care au nevoie de acest compus pentru a feri     nou-născutul de malformaţii congenitale.
– Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a        alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De   asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Legumele cu frunze verzi:
Legumele cu frunze verzi absorb toxinele din organism si neutralizeaza metalele grele, substantele chimice si pesticidele. Include in alimentatie legume ce spanac, rucola, frunze de papadie, frunze de mustar, etc.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: