Mănânci și mori. Lista alimentelor care te pot ucide

Mănânci și mori. Lista alimentelor care te pot ucide
Mănânci și mori. Lista alimentelor care te pot ucide

În fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru că nu ştiu ce mănâncă!

Unele alimente par sănătoase, dar specialiştii spun că pot conţine substanţe care, în cantităţi mari, pot provoca multe neplăceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune că majoritatea “delicateselor ucigaşe” provin de Asia.

Seminţele şi sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume şi fructe conţin o toxină numita amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile şi caisele, toate se încadrează în această categorie. Deşi ingerarea ocazională sau accidentală nu e periculoasă, specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi.

Extrem de toxice

cartofi

Atunci când cartofii sunt expuşi la prea multă lumină, ei se înverzesc şi produc o toxină numită solanină. De aceea suntem sfătuiţi ca, dacă observăm o zonă verde chiar sub coajă, zona aceea trebuie bine curăţată, altfel cartofii devenind periculoşi. De asemenea fasolea roşie negatită este contraindicată, deoarece conţine o toxină naturală numită lectins.

Frunzele de rubarbă: rubarba este vândută în supermarketuri special fără fruze, care sunt extrem de toxice. Majoritatea persoanelor ştiu că multe varietăţi de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile sălbatice vândute în magazine. Ţinând cont că este foarte greu să distingi care varietate de ciuperci este sau nu este toxică, suntem sfătuiţi să cumpărăm numai din locuri autorizate.

Specialiştii au alcătuit şi un top al celor mai ucigătoare delicatese servite în restaurantele din lumea întreagă, iar majoritatea provin de Asia. Cea mai periculoasă mâncare conform specialiştilor este Fugu, cunoscut în Occident drept peştele balon. Dacă nu este corect pregătit peştele balon este foarte otrăvitor  decesul survenind aproape imediat. Servit cu precădere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei rusești. Numai bucătarii acreditați au dreptul de a prepara și servi Fugu .

O altă delicatesă mortală este caracatița. Coreenii preferă să consume această creatură marină vie sub formă de aperitiv. Cu cele 8 tentacule și zeci de ventuze caracatița este o delicatesă greu de înghițit. Conform credinței populare cei care mănâncă delicatesa vor fi mai puternici și mult mai energici. Efectele benefice ale caracatiței nu a fost stabilite, dar un lucru este sigur rata decesului în urma consumului de caracatiță este crescută.

O altă delicatesă ucigșă este tapioca. Deși este aliment de bază în multe țări din America de Sud, unde este folosită sub formă de făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Frunzele și rădăcinile conțin o toxină letală, chiar și în doze mici. Și încă două delicatese mortale: fructul de ackee și meduza Echizen. În Japonia meduza uriașă este considerată o delicatesă, dar aceasta poate ucide dacă nu este gătită corespunzător. Specialiștii mai notează că lista este mult mai cuprinzătoare, în lume existând multe alte alimente ale căror calități “criminale” sunt încă în stadiul de cercetare.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Tocmai am citit articole care spun ca amigdalyna este remediu impotriva cancerului. Doar ca medicii tin asta ascuns pentru a nu – si pierde pacientii. Asta pe scurt.

  2. Oferta foarte speciala de lucru la domiciliu! Acum puteti vedea ce usor e sa va implicati intr-o activitate part-time, perfect legala si usoara! Suntem de cativa ani lansati si toti oamenii seriosi sunt multumiti de ceea ce au gasit la noi. Oferim contract de comision si instruire gratuita, completa si pas cu pas. Incepeti cat mai repede sa castigati bani! Rugam numai persoanele serioase sa ceara detalii la adresa de email : gheorghenecula@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *