Mancatul pe fond nervos. Moduri de a scapa de acest obicei care te ingrasa!

Mancatul pe fond nervos. Moduri de a scapa de acest obicei care te ingrasa!
Mancatul pe fond nervos. Moduri de a scapa de acest obicei care te ingrasa!

Multe persoane mananca pe fond nervos, acumuland kilograme in plus din cauza unui obicei indus ca o reactie fireasca a organismului la stres.

In momentul in care trecem prin perioade stresante, corpul este inundat de hormonul stresului – cortizolul, care ne face sa poftim la carbohidrati, produse zaharoase, dar si pline de grasimi, explica Susan Albers, psiholog in cadrul Cleveland Clinic, din SUA. Placerea aparuta pe moment atunci cand mancam este rapid asociata cu eliberarea de stres, de o stare de bine, fapt care alimenteaza cercul vicios al mancatului pe fond nervos. Insa acest obicei are deopotriva efecte negative asupra sanatatii si siluetei.

IN CONTINUARE, VA PREZENTAM CATEVA METODE DE A SCAPA DE OBICEIUL MANCATULUI PE FOND DE STRES CARE NE INGRASA SI NE POATE SI IMBOLNAVI.

  1. Respira prin nasa stanga (la propriu)
    In momentul in care iti blochezi nara dreapta cu degetul si respiri doar prin nasa stanga, sau cand alternezi respiratie de pe o nara pe cealalta, sistemul nervos parasimpatic este activat, fapt care duce la scaderea ritmului batailor inimii si la scaderea tensiunii arteriale. In felul acesta, corpul se relaxeaza. Cu cat devenim mai relaxati, cu atat devenim si mai putin impulsivi in ceea ce priveste obiceiurile alimentare, asadar scadem efectiv sansele de a da iama in frigider si a manca pe fond nervos, nu pentru ca ne-ar fi cu adevarat foame. Pe de alta parte, studiile de specialitate arata ca respiratul doar prin nasa dreapta are capacitatea de a ne energiza organismul, tehnicile acestea de respiratie avand de altfel o lunga istorie, fiind folosite in medicina ayurvedica si la practicile yoga.

Continuarea pe Lyla.ro

53 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook