Sari la conținut

Mandy Ingber, antrenoarea starurilor de la Hollywood dezvăluie secretele unui trup frumos

 

Mandy s-a născut în Los Angeles, iar timp de câțva ani, a profesat ca actriță, pentru a urma apoi o carieră de succes în domeniul fitness/wellness. Este antrenoarea de fitness a lui Jennifer Aniston și prietena apropiată a actriței de mai bine de 20 de ani.

„E grozavă, o recomand tuturor. Atât de frecvent am recomandat-o prietenilor mei, încât astăzi, dacă mai reușesc să prind o programare la ea, sunt norocoasă!”, a declarat Jennifer Aniston despre prietena sa, antrenoarea de fitness Mandy Ingber.

Mandy a dezvăluit, pentru larevista.ro câteva dintre poziţiile de yoga pe care le recomandă clienţilor săi(Courteney Cox, Helen Hunt, Jennifer Aniston, Kate Beckinsale sau Woody Harrelson):

POZIȚII DE YOGA LA SOL:

  1. Stai moale și relaxat. Te concentrezi profund și să nu te lași distrat de nimic.
  2. Poziția Războinicului: Depărtează picioarele la o distanță de aproximativ un metru. Îndoaie genunchiul drept, așa încât să arate ca un pătrat (în unghi de 90 de grade). Aliniază călcâiul piciorului drept cu partea din lateral a celui din spate. Desenează o linie imaginară de la călcâiul piciorului drept până la scobitura celui stâng. Îndoaie genunchiul din față la 90 de grade. Lipește bine de sol marginea exterioară a piciorului stâng. Întinde brațele în mod egal. Păstrează genunchiul drept îndoit și împinge truchiul în partea stângă. Lasă-ți coapsele în jos, în timp ce-ți ridici sternul. Privește către centrul mâinii tale, spre degetul din mijloc. Apasă umerii în jos, activând mușchii laterali. Respiră. Concentrează-te mai ales la senzația de stabilitate a părții inferioare a corpului. Menține postura timp de 10 respirații sau 60 de secunde.
  3. Poziția Triunghiului: Întinde un picior în față, îndreaptă-l și apropie-ți piciorul celălalt pentru a-ți îngusta poziția (aproximativ un metru). Împinge coapsele spre stânga în timp ce-ți întinzi brațul drept spre dreapta, alungindu-l de-a lungul părții inferioare a trunchiului. Pune-ți mâna dreaptă pe fluierul piciorului, sau dacă ești super flexibil, pe marginea exterioară a gleznei drepte. Ridică brațul stâng. Încearcă să-ți aliniezi umerii cu coapsele și picioarele. Respiră. Menține postura timp de 10 respirații sau 60 de secunde
  4. Poziția Cizmarului: Stai jos și unește tălpile în timp ce genunchii se apleacă în exterior. Așază mâinile pe labele picioarelor sau pe glezne și înalță-te, îndreptând coloana vertebrală. Inspiră adânc, iar când expiri, apleacă-ți pieptul înainte, menține și respiră. Ridică-te în picioare după 90 de secunde.
  5. Poziția Porumbelului: Din Poziția Cizmarului, mută-ți greutatea spre partea dreaptă și, menținând piciorul drept îndoit, întinde piciorul stâng la maxim, în spatele tău. Așază drept coapsele pe sol. Genunchiul drept ar trebui să fie direcționat spre podea, și coapsele ar trebui să se afle la același nivel. Când ești pregătit, apleacă-ți trunchiul și rămâi astfel timp de 90 de secunde. Pune mâinile la spate și ridică-ți corpul. Repetă exercițiul și cu celălalt picior.

ANTRENAMENTUL YOGALOSOPHY PENTRU TONIFIEREA PĂRȚII INFERIOARE A CORPULUI

  1. Poziția Scaunului Imaginar: Stai cu picioarele apropiate. Lasă-te în jos pe un scaun imaginar, într-o poziție ca și cum ai sta așezat. Întinde-ți brațele spre cer. Palmele sunt față în față sau se ating, în timp ce îți încordezi tricepșii și transmiți corpului energie prin brațe. Menține timp de cinci respirații. Lasă-ți picioarele în jos, și apoi ridică-te.
  2. Genuflexiuni: repetări scurte și din nou Poziția Scaunul imaginar: Depărtează picioarele ușor și adu-ți palmele împreună la piept. Lasă coapsele în jos, ca într-o poziție șezândă și ridică-te imediat. Continuă să respiri. Fă genuflexiunile de opt ori, apoi apleacă-te și ridică-te doar de jumătate, tot de opt ori. Apropie-ți din nou picioarele în Poziția Scaunului Imaginar și repetă tot exercițiul de încă două ori.
  3. Poziția Pisicii: Stai pe palme și pe genunchi. Coapsele sunt puțin depărtate. Stabilește o respirație ușor curgătoare. Această poziție lucrează asupra coloanei și deschide zona umerilor și a pieptului, a inimii. Când inspiri, arcuiește-te, iar când expiri, îndoaie-te în interior. De fiecare dată când corpul se apleacă în față sau se contractă, expirăm. Când pieptul se deschide, inspirăm.
  4. Ridicări de picior în lateral: Uneori, acest exercițiu este denumit „Extinctorul”. Stai în genunchi, cu mâna dreaptă așezată pe sol. Echilibrează-te cu mâna stângă în așa fel încât să poți sta ușor aplecat spre partea dreaptă. Păstrează genunchiul drept pe podea, iar cu genunchiul stâng îndoit, ridică-ți piciorul într-o parte. Repetă de opt ori, apoi fă exercițiul și cu piciorul celălalt.
  5. Poziția Podului: Stai pe spate, cu labele picioarelor paralele pe podea, ușor depărtate. Ridică-ți călcâiele în așa fel încât să le poți atinge cu vârfurile degetelor. Apasă-ți picioarele pe saltea și ridică ușor coloana de la sol, vertebră cu vertebră. Ridică-ți coapsele. Pune-ți degetele sub tine pe măsură ce ajungi să stai pe umeri. Respiră de opt ori înainte să-ți desprinzi mâinile și să cobori coapsele pe podea.

MINI-ANTRENAMENT DE DETOXIFIERE

  1. Răsucirea: Cu piciorul drept îndoit în față, păstrează-ți mâna stângă pe podea, față în față cu acesta. Răsucește-ți brațul drept în sus, spre tavan și privește în sus. Asigură-te că întreaga coloană vertebrală se ridică de la osul coccis pănâ la ceafă. Executa poziția și invers.
  2. Răsucire șezândă: Îndoaie genunchiul stâng pe podea, în fața ta. Încrucișează-ți piciorul drept peste el, în așa fel încât să-l aduci în afara genunchiului stâng. Trece cotul drept peste genunchiul drept și apasă mâna dreaptă pe podea, la baza coloanei vertebrale. Inspiră când te întinzi și îndrepți coloana, și expiră când te răsucești. Apoi execută poziția și invers.
  3. Răsucire culcată: Întins pe spate, întinde-ți brațele în părți și adu piciorul drept deasupra celui stâng. Coboară încet genunchiul drept către stânga și privește deasupra umărului drept. Relaxează-te. Repetă și pe partea cealaltă.

 MANDY INGBER: ,,Yoga te poate ajuta să înveți să te detașezi și să te auto-observi, dar, cu toate astea, te poți folosi de orice împotriva ta. Deci nu yoga este cheia… ci MODUL în care o practici, asta face diferența în ce privește dragostea de sine.. Yoga m-a ajutat să formez conexiuni cu ceilalți, să împărtășesc și să creez spațiu”.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel