Mărimea contează întotdeauna sau sexul de calitate trebuie să dureze mult? Care este adevărul din spatele celor mai vehiculate mituri despre sex

Mărimea contează întotdeauna sau sexul de calitate trebuie să dureze mult? Care este adevărul din spatele celor mai vehiculate mituri despre sex
Mărimea contează întotdeauna sau sexul de calitate trebuie să dureze mult? Care este adevărul din spatele celor mai vehiculate mituri despre sex

Cum sexul joacă un rol atât de important în cadrul unei relații, inevitabil apar întrebări de genul: câte partide trebuie să facem pe săptămână pentru o viață sexuală sănătoasă, cât ar trebui să dureze sexul sau cât de importantă este mărimea penisului?

 1. Mărimea contează

RELATIV. Femeile preferă bărbații mai dotați potrivit lui Seth Prosterman consilier de cupluri, însă criteriul este pur estetic și nu are legătură cu capacitatea de satisfacere sexuală. Deci, ideea de “mai mare = mai bine”, nu are o bază practică ci una estetică. Foarte puține femei mulțumite de prestația sexuală a partenerului țin cont de dimensiuni. Studiile au demonstrat că dimensiunile unui penis normal variază intre 13- 15 cm (lungime) în erecție, și de 8-9 cm în stare flască.

 1. Cele mai bune partide de sex sunt cele spontane

FALS. Deși spontaneitatea este o componentă importanta a vieții de cuplu uneori programul celor doi parteneri este atât de diferit, încât spontaneitatea unuia nu primește nici pe departe răspunsul așteptat de la celălalt și astfel se creează mai degrabă motive de tensiune decât de bucurie. În acest caz programarea partidelor de sex ar putea fi benefică și v-ar putea îmbunătăți viața sexuală. În plus așteptarea vă va incita, iar faptul că vei veți ști că ziua cea mare se apropie vă va face nerăbdători.

 1. Sexul de calitate durează mult

FALS. Importante sunt senzațiile și nu timpul scurs. Așa că o partidă de sex de 10 minute poate fi la fel de satisfăcătoare ca una de o jumătate de oră. Potrivit cercetătorilor americani de la Sciety for Sex Therapy and Research, o partidă ideală de sex durează între 3 și 13 minute. „Un timp record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător. În acest caz este vorba despre ejaculare precoce. Pe de altă parte, dacă o partidă depăşeşte 13 minute, atunci devine prea lungă”, atrage atenţia Dan Pereţianu, sexolog la Centrul Medical Povernei din Bucureşti.

 1. Trebuie să faci sex de 3 ori pe săptămână

RELATIV. Statisticile arată că, în general, un cuplu de 30 de ani are aproximativ două-trei raporturi sexuale pe săptămână, frecvența acestora scăzând pe măsură ce trec anii. Însă, important e ca amândoi partenerii să fie mulțumiți de numărul contactelor sexuale.

 1. Ambii parteneri trebuie să aibă mereu starea necesară

FALS.  Este normal ca unul dintre parteneri să nu aibă dispoziția necesară de a face sex în aproximativ 15% din timp. O mulțime de factori pot contribui la indispoziție: stresul, oboseala. Nu trebuie să-ți faci griji în acest sens, fiecare are organismul lui, nu trebuie să faci sex în fiecare zi pentru a avea o viață sexuală sănătoasă. Nu trebuie nici să aștepți ca starea de spirit să I se schimbe de la sine, oferă-i în aceste momente partenerului tău afecțiune și așteaptă până data viitoare. Dacă lucrurile nu se schimbă, încearcă să creezi o atmosferă incitanta (uitați-vă la filme erotice împreuna, de pildă).

 

 

 

 

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

10 Comments

 1. numai tampenii. am avut femei pe care trebuia sa le…. satisfaci non-stop, pana te lasau suspensiile… ziua si noaptea, non-stop. sunt altele care dupa o partida normala (sa nu treaca de o ora) se vaietau ca le doar toate cele. apoi, sunt femei care stiu – sau au aceasta calitate innascuta – sa te incite si sa te porneasca… dupa cum sunt altele care sunt de preferat unei scanduri doar pentru ca sunt calde, respira si pot, oarecum, duce o conversatie. probabil ca si barbatii sunt la fel.

 2. BOZGAN GHEORGHE says:

  Barbati,nu disperati,puteti compensa dimensiunea cu …viteza. Totul in viata e.. viteza.

  • Bozgane , ai migrat sau te-ai propagat ? =)))))))))))))))) in rest , e ok, intr-adevar , viteza e cea mai importanta . 1.cat de repede o prinzi si 2. cat de repede scapi de politie

 3. Daca o are galeata in mod sigur marimea conteaza. Daca va referiti numai la barbati comiteti o mare greseala.

 4. sexul este ca sarmaua! depinde de cat o tzii la cuptor, de ce bagi in ea, de cat se pastreaza frageda samd.

 5. Terminati cu tampeniile, marimea nu conteaza. Conteaza micimea.

 6. tanti aglaia says:

  Apoi maica, eu cred ca marimea trebuie sa dureze mult…

 7. Pesticidul says:

  Pai… de lunga…fie cit de groasa !! De scurta sa nu fie prea subtire !…

 8. toate conteaza evident, dar conteaza cu adevarat marimea penisului?barbatii spun una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! atunci cand baietii sunt obsedati cu masuratori comparatii, iar fetele se grabesc sa intrebe doar „cat de mare o are? cred ca conteaza eu unul marturisesc ca am testat exercitiile maresteti-penisul si am avut rezultate vizibile .orice am spune sau am face marimea conteaza chiar daca unele femei nu recunosc public acest aspect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *