Ce metode de mărire a penisului chiar funcționeaza?

Ce metode de mărire a penisului chiar funcționeaza?
Ce metode de mărire a penisului chiar funcționeaza?

Bărbații sunt foarte preocupați atunci când vine vorba de dimensiunea penisului. Vestea proastă pentru ei este că implantul de penis nu este la fel de sigur ca cel mamar. „Aș dori să știu dacă o problemă endocrinologică sau hormonală ar putea fi cauza unui penis mic. Am 28 de ani și penisul măsoară 13 cm. Există tratament?”, se întreabă Robert, pe forumul doctorulzilei.ro.
Ca și în cazul femeilor cu sânii mici, cei mai mulți bărbați care se prezintă la endocrinolog nemulțumiți de dimensiunile penisului au nivele normale ale hormonilor sexuali. „În  perioada pubertății, penisul crește în dimensiuni sub influența hormonilor sexuali masculini, însă odată perioada de pubertate încheiată receptivitatea organelor sexuale la hormoni se pierde treptat. Prin urmare, terapia cu hormoni (testosteron, în special) nu este nici eficientă și nici indicată prezentând riscuri crescute pentru sănătate, dimensiunile penisului nemaiputând fi influențate”, explică medicul endocrinolog.
Dacă hormonii sunt în limite normale, dimensiunile nu contează
Cremele, pastilele, pompele cu vacuum care sunt promovate pe Internet au rezultate discutabile. Spre deosebire de intervenția chirurgicală de mărire a sânilor, care în cazul femeilor reprezintă opțiunea cea mai sigură, „la bărbați operația de mărire a penisului nu este recomadată pentru scopuri estetice pentru că penisul este un organ foarte sensibil putând fi lezat, ajungându-se inclusiv la impotență”, atenționează dr. Monica Chiriță.
Bărbații trebuie să înteleagă că dimensiunile penisului depind de genetică, rasă și atâta timp cât nivelul hormonilor sexuali este în limite normale dimensiunile penisului nu influențează în sens negativ funcția reproductivă.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. Pai marimea penisului nu reprezinta nimic pe langa capacitatea de a prelungi perioada actului sexual, eu am penis mediu( doar de 19 cm) dar pot sa controlez cu usurinta durata actului de la 5 min la cateva ore. stiu si am experimentat multe dar, sincer va spun ca in viata sunt lucruri infinit mai valoroase decat sexul si nu ma refer la cele materiale,…

  2. Eu am 20 de ani iar marimea penisului e de 21 de cm si nu ma vait.

  3. cu siguranta marimea penisului nu afecteaza functia reproductiva. fara doar si poate un barbat cu un penis de 12-13 cm,poate lasa o femeie insarcinata. dar daca discutam de placerea pe care o poate oferi partenerei,aici e discutabil.sorry.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *