MEDIC RĂNIT ÎN MUNȚII APUSENI: „Moții și-au dat hainele de pe ei, ne-au cărat ca pe copiii lor. Nu am fi supraviețuit fără ei”

MEDIC RĂNIT ÎN MUNȚII APUSENI: „Moții și-au dat hainele de pe ei, ne-au cărat ca pe copiii lor. Nu am fi supraviețuit fără ei”
MEDIC RĂNIT ÎN MUNȚII APUSENI: „Moții și-au dat hainele de pe ei, ne-au cărat ca pe copiii lor. Nu am fi supraviețuit fără ei”

Într-o conferință de presă ținută cu puțin timp în urmă în spitalul din Cluj unde sunt tratați medicii și copilotul răniți în accidentul din Munții Apuseni, invitat special, prin telefon, a fost unul dintre medicii răniți: dr. Valentin Calu.

La întrebarea care ar fi fost deznodământul dacă cei trei moți nu i-ar fi găsit, dr Calu a spus că acesta este „un subiect extrem de emoționant. Am un respect enorm pentru acei oameni, nu vă pot spune ce am simțit când ne-am dat seama că sunt în pădure și ne caută. Și-au dat hainele de pe ei ca să ne îmbrace. Au venit chiar când focul făcut de noi aproape se stinsese. Nu am fi supraviețuit mult timp după acel moment. Sunt oameni deosebiți, nu am cuvinte să le mulțumesc”.

Medicul a mai pus că i se pare dificil să fie pacient. „Oriunde te-ai afla, boala e o problemă, nu o bucurie. Fac ce mi se spune, sunt ascultător, mă supun deciziilor medicale. Când mă voi întoarce la activitatea mea, mă voi gândi de două ori înainte de a prescrie anumite investigații…”

„Unul dintre colegi m-a împins din avion”

Dr. Calu a mai declarat că nu își amintește exact momentul prăbușirii, pentru ca și-a pierdut cunoștința. „Țin minte că am sunat-o pe dr. Safta (managerul spitalului Elias). După aceea a început să îmi sune telefonul și s-a descărcat. Imediat după prăbușire mi-am pierdut cunoștința, unul dintre colegi m-a împins din avion”.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Daca si Autoritatile de la Bucuresti ar fi avut un pic de respect pentru oamenii „de Jos” dar cu sufletul MARE si cu drag de OAMENI, le-ar fi multumit, inaintea Dr. Calu. RESPECT SI SANATATE, OAMENI…pur si simplu OAMENI…

  2. si nu v-au cerut nici spaga cum cereti voi doctorii prin spitale, altfel lasati oamenii sa moara daca nu au bani ! asta e un subiect la care sa te gandesti doctore ! si in general toti pseudo doctorii care au depus juramantul lui Hypocrat si il calca in picioare in fiecare zi !

  3. De sus din ceruri,Avram Iancu este mandru de voi,motilor !!!RESPECT pentru oamenii muntilor,RESPECT pentru cei din urma ROMANI care mai simt ROMANESTE !!!Dumnezeu sa-i ierte si sa le lumineze calea celor care s-au stins si n-au mai putut fi salvati la timp !!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *