Medicamente care cresc dorința sexuală a femeilor

Medicamente care cresc dorința sexuală a femeilor
Medicamente care cresc dorința sexuală a femeilor

Scăderea libidoului poate fi o consecință a unei maladii fizice, a administrării anumitor medicamente, a stresului sau a unor factori psihologici. Uneori, durerea produsă de raportul sexual sau așteptările nerealiste pot contribui la pierderea interesului față de activitatea sexuală. Pentru a rezolva problema este foarte important să detectezi cauza.

Iată câțiva dintre factorii care ar putea diminua libidoul în cazul femeilor:

–          dezechilibre hormonale: perioada care precede menopauza, poate determina schimbări hormonale care sa ducă la o lipsă accentuată de interes pentru activitatea sexuala. Poate fi vorba și de neplăceri care apar în timpul contactului sexual din cauza scăderii capacității țesuturilor vaginale de a lubrifia zona.

–          depresie și sres cronic: atunci când te simți deprimată sau stresată, libidoul poate să scadă foarte mult

–          anumite medicamente precum cele antidepresivele, pilulele contraceptive sau cele pentru hipertensiune: din cauza estrogenului pe care îl conțin, contraceptivele orale pot afecta libidoul, de asemenea și alte medicamente pot avea acest efect negativ, printre acestea numărându-se cele care reduc tensiunea arterială și anxietatea, cele pentru reflux gastro-esofagian și antidepresivele. În privința unora nu poți face nimic pentru că este necesar să le iei, dar altele pot fi înlocuite cu succes (cum ar fi să folosești în locul pilulelor metode contraceptive care nu implica hormoni, cum ar fi prezervativul sau diafragma).

Tratamente pentru creşterea libidoului:

Creme cu estrogen: acestea te pot ajuta atunci când nivelul de estrogen este scăzut, iar vaginul nu se mai lubrifiază cauzând durere în timpul actului sexual

Pastile pentru disfuncţii erectile: ocazional, medicii prescriu şi femeilor astfel de medicamente, atunci când nu reuşesc să se excite sau să ajungă la orgasm. Pastilele au rolul de a crește fluxul de sânge în zona organelor genitale.

Testosteron: acest hormon joacă un rol important în funcţia sexuală a femeii dar scade odată cu vârsta. Se prescrie de obicei femeilor care au un libido scăzut din cauza menopauzei, sau în cazul celor cărora le-au fost extirpate oavarele.
Este vorba de produse ca Testim gel sau Testogel, disponibile numai pe baza de rețetă. De asemenea, există posibilitatea de a primi implanturi cu testosteron sub piele (cu un anestezic local). Acestea eliberează încet hormonul și pot fi înlocuite la fiecare patru luni.
Gelul poate fi aplicat oriunde cu excepția sânilor, singura problemă fiind că nu este încă autorizat și pentru femei, astfel că unii ginecologi ar putea fi reticenți în a-l prescrie.
Pentru creșterea nivelului de testosteron mai există însă o altă variantă, autorizata pentru femei-plasturii Intrinsa cu testosteron, care se aplică de regulă pe fese.

Gel cu ardei iute: acest tip de produse, care conțin, printre altele și extract de ardei iute iî

Îmbunătățesc circulația sangvină și dilatarea vaselor și ameliorează uscăciunea vaginală. Deși nu există multe dovezi în privința eficienței acestui gel,  poate funcționa la anumite femei și oricum nu face niciun rău.

Gel cu aloe vera: este vorba de un gel intim care ajută în cazul unui vagin uscat, sensibil, aceste probleme putând să apară în urma menopauzei sau a unei scăderi a nivelului de hormoni.

Produs pentru întărirea mușchilor pelvieni: un exemplu în acest sens este Pelvic Toner, un produs care ajută la întărirea mușchilor pelvieni, fiind benefic atât în ceea ce privește incotinența urinară, cât și libidoul scăzut. Un studiu realizat de firma care produce Pelvic Toner arată că 80% dintre femeile care l-au folosit au remarcat o îmbunătățire a vieții sexuale.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

8 Comments

 1. numai despre sex scrieti!

 2. Un supliment foarte eficient care ajuta la cresterea dorintei sexuale la femei este Femmax. Produsul asta creste dorinta sexuala si apetitul sexual destul de repede. Deasemenea are un rol important si in obtinerea unor orgasme puternice!

 3. Si eu am luat Femmax si sunt multumita de rezultatele pe care le-am obtinut cu el. Inainte sa fac cura asta eram destul de apatica si de neinteresata de relatii sexuale cu prietenul meu. Acum e cu totul altceva. Simt ca am o viata sexuala normala acum si asta e extraordinar!

 4. Din pacate si la mine dorinta sexuala incepe sa scada din ce in ce mai mult. Am doar 32 de ani si sotul meu pare ca e putin tensionat din cauza asta. Oare niste suplimente chiar pot rezolva problema sau e nevoie de mai mult de atat?

 5. Tiana, de unde ai luat Femmax, pe site-ul lor nu raspunde nimeni, nici la telefoane, nici nu onoreaza comenzile.

 6. Radu elena says:

  Femmax

 7. Si eu amaceias problemade unde p sa.l comand

 8. Mariana Eudochia says:

  Bună ziua! Numele meu este Mariana, așa dori să mă adresez in special d-nului/d-nei doctor…așa vrea Vă rog frumos să mă lămuriți d-voastra, am rămas fără orgazm,nu știu din ce cauză nu pot să termin să zic așa, am discuți cu soțul meu, iau anticoncepționale marvelon,iau magneziu două trei pastile pe zi cam de trei săptămâni, am fost răcită puțin jos zilele trecute mia dat farmacista niște no-spa,și pentru urărinat mia dat Feminos și niște ovule pentru scurgere (cloranfenicol/metronizadazol/nistatin).leam luat regular,mai beau seara un ceai de ginseng sau cind nu imi vine somnul iau valeriana cite o pastilă. Dar acum sunt intro stare foarte agitată căci nu mi sa mai întâmplat nici odată,am 39 de ani.Poate puțin și din cauza stresului să zic în ultimul timp am avut mai multe probleme, mă simt foarte rău că nu știu de ce nu pot ajunge la orgasm ,facem dragoste o oră și jumătate și nimic am o plăcere nebună și nu pot termina ,din ce cauză și cum nu înțeleg nimic, am apelat la d-voastra Vă rog să mă scuzați și de puteți să mă lămuriți d-voastra. De altfel nu pot nici să merg la medic nu am acte aici nu muncesc deocamdată, sunt în străinătate, vă mulțumesc din suflet cu stimă și mult respect Mariana!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *