Medicii au detectat o nouă boală cu transmitere sexuală. „Este mai rea decât SIDA”

Descoperită inițial în Japonia acum doi ani, la o prostituată de 31 de ani, tulpina de gonoreea HO41 s-a dovedit extrem de rezistentă la antibiotice, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că au de-a face cu ceva mult mai puternic decât virusul HIV.

„Într-adevăr, ar putea fi mai rea decât SIDA, pentru că bacteria este mult mai agresivă și lovește cu rapiditate”, a explicat doctorul Alan Christianson pentru postul CNBC. „Acestă formă de gonoreea declanșează aproape imediat septicemie, iar moartea survine în câteva zile. Este foarte periculoasă”, mai spune specialistul.

La fel de îngrijorat este și William Smith, directorul executiv al Coaliției Naționale pentru Boli cu Transmitere Sexuală din SUA: „Este o situație de urgență. Lucrurile se înrăutățesc pe măsură ce trece timpul”. Acesta a cerut statului american alocarea a circa 54 de milioane de dolari pentru a crea un antidot pentru HO41, dar și pentru a începe o campanie de prevenție.

„Oamenii trebuie să practice sexul protejat, iar oricine începe o relație nouă să se testeze odată cu partenerul, pentru că nu toată lumea știe că are gonoreea”, a mai explicat medicul Christianson.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. Bleno Ragu says:

  Daca stirea e adevarata, nu e chiar atat de grav. S-o luam pe puncte:
  1. prezervativul; cine nu-l folosetste (fie ca e client, fie ca e prostituata) isi merita boala
  2. daca bacteria este atat de agresiva, atunci focarele epidemice sunt limitate; ca si in cazul ebola: daca nu scapa nimeni, la un moment epuizeaza (a se citi lichideaza) grupul in care se transmite si odata cu el si rezervorul de bacterii; ca urmare e de asteptat sa evolueze in mici focare epidemice limitate

 2. PARINTELE GABRIEL DRUG BARSANESTI BACAU says:

  bine le face Maica Domnului la masonii amerloci le da boli cu lopata

 3. Eu cred ca si cu prezervativ, daca nu folosesti manusi si toate acareturile chirurgicale, iei sculamentul HO41. Pentru cei mai norocosi sa zica mersi sa ia un H2O2.

 4. dragosenie says:

  Asta e abureala cu faza ca te omoara imediat. Un virus „inteligent” nu omoara imediat ca sa aiba timp sa se raspandeasca. HIV de ex 6 luni de incubare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *