Medicii austrieci de la AKH vin să trateze pacienți români

Cancer
Medicii austrieci de la AKH vin să trateze pacienți români

În urma unui parteneriat încheiat între Spitalul OncoFort și Medical University of Vienna International GmbH, una dintre cele mai vechi institutii de formare si cercetare medicala din Europa, medicii austrieci de la AKH vor consulta la București. Mai concret, din ianuarie 2014 doi dintre cei mai recunoscuti medici oncologi din Europa ce conduc divizia de oncologie din cadrul AKH Viena, Prof. Dr. Christoph Zielinski si Prof. Dr. Thomas Brodowicz , vor veni două săptămâni în fiecare lună la Spitalul OncoFort pentru a veni în sprijinul pacienților din România cu servicii noi de diagnostic si tratament.

“Avem o colaborare de durata cu acest centru, de aceea am decis sa imi dedic mai mult timp pentru a reusi sa ofer pacientilor din Romania un tratament oncologic orientat catre rezultate. Acest lucru nu se putea face dintr-o singura vizita pe luna, ca si pana acum“, ne-a declarat – Prof. Dr. Christoph Zielinski.

Dr_ Zielinski

Mai mult de atat, echipa medicala din Austria, impreuna cu specialistii din cadrul spitalului si al departamentului de dezvoltare, au pus la punct bazele unor servicii medicale noi ce vor fi puse la dispozitie incepand cu acest an.

Dintre cele mai importante amintim diagnosticul preventiv oncologic. Acest serviciu se adreseaza persoanelor care au antecedente de cancer in familie, celor care au o suspiciune si nu stiu ce sa faca, celor care doresc sa primeasca o conduita medicala pe viitor conform gradului de risc aferent, celor care nu stiu de ultimele analize de genetica, sau efectiv celor care doresc sa primeasca o consultatie preventiva de la un renumit medic austriac.

 “In Austria avem o traditie ca pacientii, desi aparent sanatosi, sa vina la oncolog pentru ca impreuna cu medical sa intocmeasca o fisa de risc pe viitor. Prin efectuarea ulterioara a unor baterii de analize si investigatii clasice se pot evita diagnostice mult mai grave. Acesta este si  motivul pentru care tratamentul pentru cancerul determinat in faze initiale este mult mai eficient”, ne-a declarat in premiera renumitul medic – Prof. Dr. Thomas Brodowicz.

Dr_ Brodowicz

 

 

4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook