Medicina muncii personalizată, de la clinica Nicomed București. Unde e cel mai bine să fie făcut examenul de medicina muncii

Medicina muncii personalizată, de la clinica Nicomed București. Unde e cel mai bine să fie făcut examenul de medicina muncii
Medicina muncii personalizată, de la clinica Nicomed București. Unde e cel mai bine să fie făcut examenul de medicina muncii

Serviciile de medicina muncii sunt obligatorii în toate firmele românești, conform legilor în vigoare. Centrul medical Nicomed are o gamă variată de oferte, personalizate în funcție de nevoile clienților. Dr. Aurelia Radu, senior partner Nicomed, explică ce presupune un astfel de examen și ultimele noutăți în domeniul acestui tip de medicină.

Dr. Aurelia Radu, senior partner Nicomed

1. În ce constă un examen de medicina muncii făcut în mod corect?
Un examen medical corect trebuie efectuat odată cu o buna cunoaștere a condițiilor de muncă și a riscurilor pentru sănătate al acestora. Este preferabil ca examenul de medicina muncii (MM) să fie făcut de către un specialist, în totalitate.

2. Se pot face investigațiile chiar acolo unde muncesc angajații?
Depinde de condițiile de igienă și de „confort medical’’. Este de preferat să se facă într-un cabinet medical de medicina muncii, în cabinet de întreprindere sau în centrul mobil MM, ceea ce în România nu există.

3. Ce oferte speciale aveți pentru cei care aleg să apeleze la serviciile de medicina muncii ale NICOMED?
Avem pachete adaptate conform reglementărilor în vigoare pe funcții și factori de risc, cât și adaptate condițiilor de muncă și patologiei fiecăruia.

4. Care sunt regulile pe care angajații care muncesc mult timp la birou/stau mult la computer trebuie să le respecte pentru a nu avea probleme de sănătate?
Depinde foarte mult de condițiile pe care le au la birou (densitate de personal, mobilier, iluminat, ventilație, accesibilitatea spațiilor, amplasarea monitoarelor).
Regula de aur este să fie cerut ajutorul specialistului în MM ori de câte ori ceva nu pare în regulă.
5. Spuneți că pentru companiile preocupate de performanța psihică și eficiența fizică a angajaților lor oferiți servicii de managemenul stresului. Ce beneficii au angajații care primesc astfel de servicii?
Managementul stresului presupune studiul relațiilor psihosociale în cadrul organizațiilor de muncă, făcut de psihologul de muncă, studiul riscului pentru sănătate dat de relațiile de muncă tensionate, făcut de medicul de medicina muncii și, în final, planul de măsuri organizatorice, menit să diminueze riscul și efectele asupra stării de sănătate, făcute de echipa de psihologi de muncă și medicul de MM.

^ Managementul
stresului și masaj
» Echipa centrului medical NICOMED susține companiile în a le oferi angajaților soluții pentru menținerea unui stil de viață sănătos, prin serviciile complexe de relaxare și energizare.
» Experții NICOMED se deplasează personal cu echipamentul necesar la sediul instituțiilor interesate de optimizarea activității prin efectuarea metodelor de relaxare. Timpul alocat procedurilor nu depășește 20 de minute/persoană.
» Centrul medical Nicomed deține un pachet de beneficii împotriva stresului prin care puteți crește randamentul și satisfacția în muncă, petrecerea timpului de lucru mai eficient, creșterea capacității de concentrare, precum și relaxarea musculaturii cervicale prin masaj cervical, cea mai afectată zonă a corpului pentru cei care stau 8-10 ore în fața unui calculator sau la birou.

Ofertă diversă pentru firmele din București

Centrul medical NICOMED oferă servicii de asistenţă medicală de medicina muncii în Bucureşti, în conformitate cu legile în vigoare. Nicomed oferă servicii medicale atractive oricărui nivel socio-profesional, de la persoane fizice la persoane juridice – servicii de medicina muncii – precum companii multinaționale.
Pachetul cu servicii de medicina muncii furnizate de Centrul Medical Nicomed include:
• Evaluarea calitativă a locurilor de muncă (pentru identificarea eventualelor noxe şi riscuri profesionale) şi stabilirea pachetului optim de investigații de medicina muncii pentru angajați. Aceasta va fi efectuată gratuit, de către medicul de medicina muncii, care se va deplasa la sediul firmei.
• Pachete complete de servicii de medicina muncii în Bucureşti, stabilite în urma evaluării condițiilor de muncă, pentru fiecare categorie de angajați în parte.
• Consultaţiile, testările, recoltarea probelor şi analizelor de laborator se pot efectua la sediul societății dumneavoastră, Centrul Medical Nicomed dispunând de o caravană medicală dotată cu aparatură modernă, portabilă.
• Supravegherea medicală activă a stării de sănătate a angajaţilor.
• Măsuri de reorientare profesională a celor depistaţi cu afecţiuni ce contraindică actualul loc de muncă.
• Comunicarea riscului profesional către conducerea societăţii dumneavoastră.
• Asigurarea gratuită a dosarului medical de medicina muncii și a fișei de aptitudini.
• În cazul încheierii unui contract pe minimum 3 ani, puteţi beneficia de următoarele facilităţi: urmărirea stării de sănătate a salariaților dumneavoastră în timp, în relaţia cu locul de muncă şi pentru cei a căror stare de sănătate este influenţată de locul de muncă, vă oferim un set de analize uzuale, gratuit, începând cu al doilea an de contract (Hemoleucogramă, probe hepatice, glicemie, colesterol, sumar de urină).
• Evaluarea şi vizarea certificatelor medicale emise de alte instituţii şi cabinete medicale.
• Înscrierea la medicul nostru de familie asigură gratuitatea examenelor medicale și a analizelor de laborator, eliberarea de rețeţe gratuite sau compensate în funcţie de patologie şi prevederile legale în vigoare, eliberarea de certificate medicale şi alte documente care să ateste starea de sănătate.
• În plus, se oferă și o reducere de 20% pentru angajații firmei care apelează și la celelalte specialități (medicina generală, medicina internă, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, psihologie, psihiatrie, stomatologie, analize de laborator, echografie, EKG).
• Recunoaşterea investigaţiilor efectuate la alte instituţii medicale.
• Eliberarea fişelor de aptitudine în cel mai scurt timp de la efectuarea examenelor medicale.
Prețurile sunt negociabile în funcție de numărul angajaților, pentru toate pachetele de servicii medicale.

4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook