Menopauza timpurie: lucruri nestiute care declanseaza prematur menopauza

Menopauza timpurie: lucruri nestiute care declanseaza prematur menopauza
Menopauza timpurie: lucruri nestiute care declanseaza prematur menopauza

Menopauza se instaleaza, in mod normal, in jurul varstei de 50-51 de ani, insa la unele femei poate aparea si mai devreme: este vorba de menopauza timpurie, care apare dupa 40 de ani. Anumiti factori care tin de stilul de viata pot favoriza aparitia menopauzei timpurie.
Femeile nu acorda mare importanta recipientelor de plastic in care sunt depozitate gelurile de dus sau caserolelor in care-si transporta mancare, insa anumite chimicale din acestea pot deregla organismul din punct de vedere hormonal si pot induce menopauza timpurie. Un studiu recent publicat in revista de specialitate „Plos One” arata ca peste 100 de substante chimice, regasite in obiectele de uz zilnic, sunt asociate cu menopauza timpurie, avand capacitatea de a afecta balanta hormonala a organismului feminin.
Printre cele mai periculoase substante pentru organismul feminin, care favorizeaza menopauza timpurie, sunt ftalatii.
Ftalatii se gasesc in majoritatea ambalajelor PET. Mai cu seama daca ambalajele sunt expuse la soare, ftalatii trec fie in apa, in lapte, in iaurt, in bere si in orice aliment care a fost ambalat.
Folosirea zilnica a produselor ambalate in PET poate duce la instalarea menopauzei cu 2, 3 ani pana la 15 ani mai devreme decat in mod normal, se arata si intr-un studiu efectuat de cercetatorii Unversitatii Washinton, din SUA.
MENOPAUZA TIMPURIE SI CASEROLELE DE PLASTIC
Substantele chimice denumite ftalati din recipientele de platic in care este depozitata deseori mancarea sunt instabila, in sensul ca pot patrunde in alimente, fiind astfel ingerate. Solutia pentru a evita dezechilibrarea hormonala la femei, pentru a preveni menopauza timpurile, este achizitionarea unor recipiente care sunt, in mod clar, fara ftalati.
Continuarea pe Lyla.ro

Tags:
28 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook