Merele trebuie consumate cu tot cu coajă

Merele trebuie consumate cu tot cu coajă
Merele trebuie consumate cu tot cu coajă

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor, scrie passionsante.be.

În schimb, nu se recomandă felierea merelor, ci consumarea lor prin muşcare, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ şi procesele inflamatoare.

O echipă de la Universitatea din Montreal a analizat în profunzime aceşti agenţi, după ce i-a extras din coajă. ‘Până acum, dovezile ştiinţifice ale acestei acţiuni benefice au fost obţinute indirect’, arată coordonatorul lucrărilor. ‘Le-am cerut unor voluntari să completeze un jurnal alimentar pentru a stabili legături între starea lor de sănătate şi alimentaţie. Demersul nostru permite aflarea cu mai multă precizie a acţiunii nutrienţilor’, adaugă el.

Următoarea etapă ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanţi), care se găsesc în cantităţi mari şi în căpşuni, struguri, pătrunjel, anghinare şi varza de Bruxelles. Cercetătorii amintesc în încheiere că merele trebuie consumate cu coajă.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. Cu coajă?!?!?!?!? Vai de mine!!! Dar nu credeam!!!

  2. a-ti descoperit roata

  3. Eu nu am voie sa maninc nimic cu coaja, nici struguri sau ciresi ca am diverticulosis … chiar si rosiile sau ardeii gras trebuie sa-i curat daca nu vreau sa am dureri teribile pe langa ca ador sa maninc si mere, pere, prune dar si floricele de porumb care este inamicul #1 al acestei boli/conditii ca si fructele cu seminte marunte precum capsuni, smochine, kiwi, mure, zmeura, agrise.
    Curat si castravetii, le scot si semintele daca deja sint mai dezvoltate ca fac mari pagube in organism altfel.
    Sa nu reclamati nici cartofi cu coaja spre consum uman, ca unii bolnavi crede ca s-a descoperit ceva nou sa le ajute!!!

  4. cand eram copii am fost educati sa profitam de coaja din mere care contine mai multe vitamine importante.Astazi insa, gasim in market si piete meredar si alte fructe si legume cu miros si gust dubios,cu coaja foarte scortoasa.Daca ne mai gandim ca unele fructe nu ajung sa se coaca fara saf
    fie stropite cu substante chimice pentru daunatori, altele se maneaza de verzi si cad, parca nu sunt fructele copariei noastre si mai bine renuntam la otrava din coaja daca tot ne_ am facut curaj sa le cumparam

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *