Mierea şi scorţişoara, un amestec miraculos: ajută în tratamentul cancerului, bolilor de inimă sau afecţiunilor pielii

Mierea şi scorţişoara, un amestec miraculos: ajută în tratamentul cancerului, bolilor de inimă sau afecţiunilor pielii
Mierea şi scorţişoara, un amestec miraculos: ajută în tratamentul cancerului, bolilor de inimă sau afecţiunilor pielii

Folosite separat, atat mierea, cât şi scorţişoara au proprietăţi excelente de vindecare , datorită multitudinii de elemente pe care le conţine fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi. Combinarea lor este, însă mai eficientă şi poate ajuta în tratarea celor mai grave afecţiuni:

Acnee

Formaţi o pastă din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Aplicaţi această pastă peste coşuri seara înainte de culcare şi spălaţi-o cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de două săptămâni va înlătura coşurile de la rădăcină.

Iritaţii
Remediul bazat pe miere şi scorţişoară poate fi de real folos dacă ai deseori pielea iritată. După cum se ştie, mierea are proprietăţi antiseptice şi calmante, în timp ce scorţişoara are capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor, motiv pentru care cele două ingrediente, folosite împreună, combat iritaţiile pielii. Pentru preparare ai nevoie de o lingură cu miere, 2 linguri cu apă şi o linguriţă cu scorţişoară pudră. Ingredientele se amestecă într-un castron până când se formează o pastă. Aceasta se aplică direct pe zonele în care pielea este iritată şi se lasă până când se usucă, după care se îndepărtează. Poţi folosi acest remediu ori de câte ori este nevoie.

 

Boli cardiovasculare

Faceţi o pastă din miere şi scorţişoară pudră. Ungeţi-o pe pâine sau umpleţi clătitele cu ea în loc de dulceaţă şi mâncaţi cu regularitate la micul dejun. Remediul reduce colesterolul din artere şi salvează pacientul de riscul unui atac de cord. Cei care au suferit deja un atac de cord sunt sfătuiţi să urmeze acest remediu zilnic, pentru a preveni apariţia unui alt atac. Consumul regulat al combinaţiei miere-scorţişoară reduce dispneea şi întăreşte ritmul cardiac. În America şi Canada mai multe spitale şi-au tratat pacienţii cu succes când au descoperit că arterele şi venele îşi pierd flexibilitatea şi tind să se astupe. Mierea şi scorţişoara îmbunătăţesc circulaţia sanguină.

Cancer

Studii recente efectuate în Japonia şi Australia au arătat că s-au tratat cu succes cu miere şi scorţişoară cazuri de cancer stomacal şi osos. Pacienţii diagnosticaţi cu aceste tipuri de cancer sunt îndemnaţi să ia zilnic o lingură de miere amestecată cu o linguriţă de scorţişoară pudră, timp de o lună, de trei ori pe zi, în paralel cu tratamentul prescris de oncolog.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. marilena luca says:

  Folosite impreuna tin si glicemia sub control. 1 lingurita de miere, 1/2 lingurita praf scortisoara se pun in 200 ml apa fiarta. Se da 1 clocot si se ia de pe foc. Se lasa sa se racoreasca. Se strecoara. Se bea 1/2 din cantitate noaptea inainte de culcare si restul a doua zi dimineata cu 30 minute inainte de micul dejun. Este si f buna la gust.

  • Marius Torpan says:

   Bine ca macar stim numele autorului (autoarei). Probabil a uitat sa se treaca in articol la timp si a semnat articolul sub forma unui auto-comentariu.

   Sunteti diabetolog? Ati masurat glicemia timp de 1.001 nopti CU si 1.001 nopti FARA aceasta superba combinatie de basm?

 2. Eu stiam ca mierea nu trebuie sa fie pusa in ceai fierbinte,sau si mai rau sa fie fiarta,pt.ca devine toxica !!!

 3. D-na Luca,mierea la temperatura de 100 de grade isi pierde toate proprietatile.

 4. bvoo oameni buni ,indrumati omul daca nu stie ,asa este temperatura mierii nu trebuie sa depaseasca nici macar 45,50 de grade celsius,daca se intampla asta in orice situatie este buna de aruncat la gunoi,nici macar folosita in loc de zahar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *