Mihaela Bilic: A elimina carnea din alimentație poate să facă mai mult rău decât bine

Mihaela Bilic: A elimina carnea din alimentație poate să facă mai mult rău decât bine
Mihaela Bilic: A elimina carnea din alimentație poate să facă mai mult rău decât bine

Nu oricine poate/trebuie să fie vegetarian, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de facebook. Sfatul expertului în alimentație e să vă ascultați corpul și să alegeți o dietă care vi se potrivește, nu să deveniți vegetarieni că așa e la modă.
A elimina carnea din alimentație e o decizie care poata să facă mai mult rău decât bine. Înțelept și sănătos e să mănânci mai puțină carne, mai rar, nu să devii peste noapte vegetarian.
Există persoane care au o preferință pentru carne, așa cum alții preferă brânza și lactatele sau legumele. Suntem cu toții diferiți, de aceea trebuie să adoptăm stilul alimentar care ni se potrivește, cu care corpul nostru se simte bine, care ne priește.
Dacă elimini produsele animale și vezi că ești mereu balonat, că te îngrași deși nu mănânci mult, că ai brusc poftă pentru dulciuri deși până atunci nu te atrăgeau, că nu te mai saturi și nici plăcere nu mai ai când mănânci înseamnă că a fi vegetarian nu e pentru tine.
Nimeni nu trebuie să devină vegetarian pentru că e la modă sau pentru că e mai sănătos, ci pentru ca așa simte. Dacă corpul tău nu mai vrea carne e una, dacă însă hotărăști tu cu mintea și rațiunea să elimini carnea e alta. Să etichetezi carnea ca fiind sursa tuturor relelor, un fel de produs imoral ține mai degrabă de un puritanism extremist decât de o realitate firească.
Nu carnea e cauza problemelor din viața noastră, însă eliminarea ei chiar poate însemna o problemă pentru unii din noi. Dacă ești carnivor acceptă asta și hrănește-te ca atare, nu ne putem schimba natura și structura iar un lup în piele de oaie e și ciudat si ridicol:) Fiți autentici, moderați și echilibrați, sănătatea vine din diversitate!

172 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook