Ministrul Sănătății Patriciu Achimaş-Cadariu a anunțat că s-a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor din Argeș

Ministrul Sănătății Patriciu Achimaş-Cadariu a anunțat că s-a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor din Argeș
Ministrul Sănătății Patriciu Achimaş-Cadariu a anunțat că s-a identificat cauza îmbolnăvirilor copiilor din Argeș

Potrivit ministrului Achimaș-Cadariu, este vorba despre o tulpină a bacteriei E. coli provenită fie de la alimente procesate incorect, fie a fost transmisă de la om la om.

  „Cauza îmbolnăvirilor este o infecţia cu E-Coli 0 26, o tulpină diferită de cea obişnuită găzduită în interiorul intestinelor, care se poate transmite interuman”, a completat dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş este o tulpină a bacteriei E.coli. Verotoxina, care indică prezenţa acestei bacterii, a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la bebeluşi.

„Copiii sunt mai bine. Ultimul micuț a ieșit din terapie intensivă. Copilul internat aseară este la terapie intensivă, dar este stabil. Consecutiv întâlnirii de astăzi cu specialiștii europeni de la Controlul Bolilor, vă putem spune că s-au identificat cauzele îmbolnăvirilor. Este vorba despre o tulpină de escherichia coli”, a precizat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a reluat mesajul de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, și a recomandat populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toţi din Argeş, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

La ora actuală, potrivit ultimelor date de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, cu sindromul hemolitic-uremic sunt internați cinci pacienți, trei care urmează dializă peritoneală, care sunt pe secția de nefrologie, doi pacienți fără dializă peritoneală, tot pe secția de negrologie, și pacientul care s-a internat aseară, tot cu dializă peritoneală, pe secția de terapie intensivă.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. In Dambovita s-a intamplat. La o revizie, s-a gresit si s-a conectat tzeava cu fecale la conducta de apa potabila. Trei sate au fost afectate. Nici un director de la ape nu si-a pierdut functia. Oamenii au fost disperati. Probabil s-a intamplat la fel in Arges si se musamalizeaza. Ori laptele praf este de vina si s-a dat spaga pentru ca divulgarea ar fi insemnat falimentul firmei. A fost un caz cu CocaCola in Belgia, acolo in schimb s-au bagat foarte multi bani in marketing sa le spele imaginea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *