Motive testate pentru care să incluzi berea în meniul zilnic

Motive testate pentru care să incluzi berea în meniul zilnic
Motive testate pentru care să incluzi berea în meniul zilnic

Vinul nu este singura băutură alcoolică cu beneficii uimitoare asupra organismului uman. Licoarea lui Bahus pierde teren în fața berii, spun cercetătorii, care au alcătuit o listă întreagă de motive pentru care berea ar trebui inclusă în orice dietă echilibrată.

Băută cu moderație, adică două halbe pe săptămână, berea crește densitatea osoasă, datorită siliciului conținut sub forma solubilă a acidului ortosilicic. Pe de altă parte, același studiu arată că tot ce depășește limita de două beri săptămânale predispune la fracturarea oaselor.

Alte cercetări arată că și inima are de câștigat de pe urma consumului de bere, de data aceasta măsura optimă fiind unul-două pahare pe zi. Alcoolul ar crește astfel nivelul de colesterol bun din organism, care previne îngroșarea arterelor sanguine.

Băutorii de bere n-ar trebui să-și facă griji nici pentru pietrele la rinichi. Comparativ cu amatorii altor licori alcoolice,  riscul acestora de a dezvolta pietre la rinichi este cu 40% mai mic, datorită procentului mare de apă și efectului diuretic al berii.

Băutura este și o bună sursă de vitamina B6, B12 și fibre solubile, renumite pentru efectul benefic asupra sistemului cardiac. În plus, acestea suprimă apetitul.

112 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook