Motivul NEBĂNUIT pentru care ne lasă MEMORIA

Motivul NEBĂNUIT pentru care ne lasă MEMORIA
Motivul NEBĂNUIT pentru care ne lasă MEMORIA

Înaintarea în vârstă este, într-adevăr, motivul principal pentru care începem să uităm mai ușor lucrurile, dar oamenii de știință vin cu o ipoteză șocantă: de vină sunt și anumite tipuri de infecție.

Cercetătorii Universității din Miami și cei de la Columbia au realizat împreună o cercetare amănunțită la finalul căreia au tras concluzia că bacteriile și virușii sunt responsabili pentru pierderea memoriei. Aceștia au urmărit evoluția a circa 600 de persoane, căutând urmele bacteriei care declanșează pneumonii și bronșite , dar și viruși cauzatori de herpes.

Cercetătorii atrag atenția că expunerea la aceste bacterii nu înseamnă automat că oamenii sunt și bolnavi, dar experimentează pierderi de memorie. Rezultatul?

„După cinci ani, am descoperit că oamenii infectați au avut performanțe congnitive mai slabe, dar și risc crescut de infarct”, explică profesorul care a condus studiul.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. Așa… și?
    Cine-i di-vină? :eek:

  2. Vai, ati ajuns si voi in mileniul 3 ca sa aflati ca virusii si microbii nu ajuta la sanatate? Poate acum o sa faceti ceva impotriva cainilor care umplu orasele cu rahatii lor.

  3. Este un articol dezlanat ,nu transmite vreo informatie inteligibila ,deci valoare pentru public nula .

    Dr. P

  4. cam aiuristic articolul- fara date,fara referinte….ca de la markerul unei infectii pina la dovedirea altzheimer e o cale cam lunga..

  5. Care profesor ???

  6. Cand suntem inconjurati de microbi ,unii dinte ei benefici ,iar virusii ne ataca din toate partile , ne spuneti ,va rog care sunt buni si care rai si cum putem lupta impotriva ceelor RAI fara sa-i distrugem pe cei BUNI ???!!! Asta voiam sa auzim . Asteptam !!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *