Motivul pentru care uleiul de măsline este foarte eficient în curele de slăbire

Motivul pentru care uleiul de măsline este foarte eficient în curele de slăbire
Motivul pentru care uleiul de măsline este foarte eficient în curele de slăbire

Uleiul de măsline conţine grăsimi mononesaturate care scad nivelul colesterolului rău şi ajută la curăţarea vaselor de sânge.

Pe lângă rolul important pe care îl joacă în menţinerea sănătăţii inimii, uleiul de măsline ar putea reprezenta cheia către o siluetă de vis.

Explicaţia: deşi se credea iniţial că beneficiile uleiului de măsline se datorează conţinutului de antioxidanţi, recent un nou studiu a demonstrat că o parte din beneficiile asociate uleiului de măsline se datorează aromei sale.

Studiul a descoperit că uleiul de măsline extravirgin creştea sentimentul de saţietate în rândul consumatorilor atunci când era comparat cu alte uleiuri şi grăsimi. O altă etapă a acestei cercetări a demonstrat că simpla asociere a mirosului de ulei de măsline unui aliment diferit, prin adăugarea unui extract aromatic, reducea cantitatea de calorii pe care oamenii le consumau, îmbunătăţind totodată reacţia glicemică.

Mirosul şi gustul sunt două simţuri care prezintă o legătură puternică între ele, lucru cunoscut de cercetători. Studii mai vechi au arătat că manipularea aromei unor alimente poate influenţa cantitatea consumată de oameni. De exemplu, prin intensificarea mirosului şi a aromei unui desert, oamenii pot fi manipulaţi pentru a mânca bucăţi mai mici.

Cercetătorii afirmă că impactul pozitiv al aromei de ulei de măsline se datorează unor compuşi ce se găsesc în abundenţă în acest ulei, mai ales hexanalul, despre care se spune că se aseamănă cu mirosul ierbii proaspăt cosite.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. Cu scuzele de rigoare trebuie sa spun ca o cura de slabire ” adevarata” ar trebui sa evite orice fel de ulei. Este greu, insa folosirea doar a semintelor, nucilor, alunelor, avocado, susan alb sau negru in cantitati mici ca aport de grasimi va proteja ficatul si va modifica metabolismul incat cura de slabire sa fie de succes. Ideal ar fi ca dieta/ cura sa se transforme cu unele mici ajustari in stil de viata. Altfel, prin cure si ingrasari succesive nu facem decat sa marim riscul imbolnavirilor. Vedeti si dieta tip RAVE. Multa sanatate!

 2. Ionut Grama says:

  Mare dreptate aveti domnule Dan.
  Am mai auzit aceste prostii aruncate pe piata pe diverse canale cum ca uleiul de masline este recomandat in curele de slabire.
  De cand este recomandat aportul de grasimi intr-o dieta?! fie ele saturate sau nesaturate. Cel putin nu din uleiuri, ci din plantele din care a fost extras acesta. Uleiul fiind doar unul din compusii cu care vine acea planta, pe langa acesta, avand aport de vitamine, minerale, enzime si alte substante benefice organismului.
  Incercati sa nu mai vindeti asemenea asa numite „studii” comandate de aceasta industrie a uleiului de masline care face o campanie de marketing abuziva.
  In scurt timp vor aparea studii care scot la iveala faptul ca putem inlocui cu succes apa plata cu ulei de masline, ca doar e „alimentul minune”.
  Oare uleiul nostru autohton, cel de floarea-soarelui, nu este o alternativa mult mai optima la acest produs?
  Sa tinem cont ca probe prelevate din uleiul de masline comercializat in Romania, si nu numai, au demonstrat faptul ca acel „ulei de masline extravirgin” nu este altceva decat un amestec de uleiuri(floarea soarelui, rapita, porumb) cu adaosuri de arome specifice uleiului de masline veritabil.
  Uleiul de masline intalnit pe piata romaneasca nu este altceva decat un mix de uleiuri si arome, vandut la preturi colosale pentru a lua ochii cumparatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *