Ne poate ajuta uleiul de măsline să slăbim? Iată ce spun specialiştii

Ne poate ajuta uleiul de măsline să slăbim? Iată ce spun specialiştii
Ne poate ajuta uleiul de măsline să slăbim? Iată ce spun specialiştii

Uleiul de măsline conţine grăsimi monosaturate care scad nivelul colesterolului rău şi ajută la curăţarea vaselor de sânge.

Pe lângă rolul important pe care îl joacă în menţinerea sănătăţii inimii, uleiul de măsline ar putea reprezenta cheia către o siluetă de vis. Motivul: doar mirosul său ne poate face să ne simţim sătui. De aceea, oamenii de ştiinţă sunt de părere că dacă avem ulei de măsline pe masă vom mânca mai puţin.

Pentru demonstrarea teoriei, cercetătorii au urmări 500 de voluntari care au mâncar iaurt zilnic timp de 3 luni. Unii dintre ei au adăugat ulei de măsline, iar ceilalţi ulei de seminţe de rapiţă sau unt.

Rezultatele studiului au arătat că cei care au ales uleiul de măsline au consumat mai puţine calorii şi nu s-au îngrăşat deloc, potrivit testelor de sânge, aceştia aveau un nivel mai crescut la serotoninei (hormonul saţietăţii). Oamenii de ştiinţă de la Universităţile Munich şi Viena sunt de părere că nivelul serotoniei a crescut datorită aromei unui ingredient al uleiului de măsline.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. da, ne ajuta , daca stam si ne uitam la el si nu ne atingem de mincare :)

  2. Ca orice om la inceput de drum ( serviciu) ,in tinerete am fost repartizat intr-un mic oras de provincie , devenit peste noapte resedinta de judet ( fara sa-i intrebe nimeni pe locuitori daca vor sau nu, si nici ei nu prea erau interesati de acest lucru).Neavand locuinta am inchiriat impreuna cu un coleg o camera intr-o casa . Pana la salariu , cam cu 2-4 zile inainte cam ramaneam fara bani. Atunci incepeam sa mancam cam odata pe zi .Seara insa colegul avea o carte de bucate si inainte de culcate mai mancam si noi citind din acea opera de arta.cam asa si cu uleiul de masline mirosit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *