Negrese delicioase cu nucă. Fără zahăr, fără făină și fără coacere

Visul oricărui gurmand e să mănânce dulciuri fără să se îngrașe. Ei bine, acest lucru e posibil dacă știi cum să prepari deserturile. Un exemplu e această negresă delicioasă care nu conține pic de zahăr sau făină.

negresa

Ingrediente blat:

  • 130 gr alune padure crude
  • 40 gr fulgi ovaz
  • 60 gr curmale fara samburi
  • 40 ml unt cacao topit la bain-marie

Ingrediente crema:

  • 150 gr nuci pecan
  • 150 gr alune padure crude
  • 100 gr curmale fara samburi
  • 30 gr cacao alcalinizata
  • 120 ml unt cacao topit la bain-marie
  • 30 ml ulei cocos
  • putina sare
  • 30 gr miere salcam sau sirop gave/sirop artar dupa gust

Topping:

  • 25 gr alune padure crude
  • 25 gr nuci pecan 

Metoda: 

Am pus alunele, fulgii de ovaz in blender si am procesat, nu foarte fin; cam jumatate din marimea bobului de orez.

Am adaugat curmalele, untul de cacao topit si am procesat din nou.

Compozitia obtinuta am intins-o in tava de silicon , de 18×18 cm si am lasat-o in congelator pana cand am facut crema.

Pentru a obtine crema am pus toate ingredientele in blender (nucile, alunele, curmalele, cacao, untul de cacao, sare, miere) si am procesat pana cand am obtinut o crema densa cu miros intens de cacao :)  Daca aveti un blender mai putin performant, e de preferat sa puneti ingredientele pe rand.

Crema obtinuta am intins-o peste blat, iar deasupra am presarat nucile si alunele maruntite grosier.

Am lasat prajitura 30 minute la congelator pana cand s-a intarit, iar apoi am portionat-o.

Negresa se poate pastra in frigider, la o temepratura de 5-6 grade Celsius.

 

Negresa raw cu ciocolata si nuci

Reteta publicata de Alina Stan pe blogul culinar Arome de poveste.

21 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
CITESTE ACUM
loading...