Negrese delicioase cu nucă. Fără zahăr, fără făină și fără coacere

Visul oricărui gurmand e să mănânce dulciuri fără să se îngrașe. Ei bine, acest lucru e posibil dacă știi cum să prepari deserturile. Un exemplu e această negresă delicioasă care nu conține pic de zahăr sau făină.

negresa

Ingrediente blat:

  • 130 gr alune padure crude
  • 40 gr fulgi ovaz
  • 60 gr curmale fara samburi
  • 40 ml unt cacao topit la bain-marie

Ingrediente crema:

  • 150 gr nuci pecan
  • 150 gr alune padure crude
  • 100 gr curmale fara samburi
  • 30 gr cacao alcalinizata
  • 120 ml unt cacao topit la bain-marie
  • 30 ml ulei cocos
  • putina sare
  • 30 gr miere salcam sau sirop gave/sirop artar dupa gust

Topping:

  • 25 gr alune padure crude
  • 25 gr nuci pecan 

Metoda: 

Am pus alunele, fulgii de ovaz in blender si am procesat, nu foarte fin; cam jumatate din marimea bobului de orez.

Am adaugat curmalele, untul de cacao topit si am procesat din nou.

Compozitia obtinuta am intins-o in tava de silicon , de 18×18 cm si am lasat-o in congelator pana cand am facut crema.

Pentru a obtine crema am pus toate ingredientele in blender (nucile, alunele, curmalele, cacao, untul de cacao, sare, miere) si am procesat pana cand am obtinut o crema densa cu miros intens de cacao :)  Daca aveti un blender mai putin performant, e de preferat sa puneti ingredientele pe rand.

Crema obtinuta am intins-o peste blat, iar deasupra am presarat nucile si alunele maruntite grosier.

Am lasat prajitura 30 minute la congelator pana cand s-a intarit, iar apoi am portionat-o.

Negresa se poate pastra in frigider, la o temepratura de 5-6 grade Celsius.

 

Negresa raw cu ciocolata si nuci

Reteta publicata de Alina Stan pe blogul culinar Arome de poveste.

Aboneaza-te la newsletter-ul DOCTORULZILEI.RO

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *