Nici nu bănuiați. Ce puteți face cu apa de ploaie?

Nici nu bănuiați. Ce puteți face cu apa de ploaie?
Nici nu bănuiați. Ce puteți face cu apa de ploaie?

Unii dintre specialişti consideră că apa de ploaie este foarte bună pentru sănătate. Printre altele, datorită proprietăţilor sale, apa de ploaie întăreşte firul de păr şi ajută la economisirea şamponului şi a produselor pentru păr.

Din cauza că este lipsită de calcar, apa de ploaie este mult mai sănătoasă pentru organism şi este perfectă pentru băut şi pentru gătit. Iar în caz că dorim să colectăm această apă, este necesară folosirea unor recipient steril pentru a nu pierde din proprietăţi, după cum notează lyla.ro.

Tot specialiştii subliniază că apa de ploaie nu conţine săruri minerale, la o temperatură de 5-10 grade acest lucru împiedică dezvoltarea microorganismelor. Poate fi uşor folosită pentru gătit şi spălatul vaselor şi de asemenea în băi, pentru spălarea căzilor şi toaletelor. În plus este foarte bună pentru udarea plantelor de apartament sau a legumelor din grădini. Se spune că ajută la economisirea detergenţilor, datorită lipsei calcarului, deoarece cei mai mulţi detergenţi conţin substanţe pentru dedurizare, lucru ce nu este necesar în cazul apei de ploaie.

16 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook