Nu vreți să vă gândiți la căsătorie înainte de 30 de ani? Iată ce riscați

Nu vreți să vă gândiți la căsătorie înainte de 30 de ani? Iată ce riscați
Nu vreți să vă gândiți la căsătorie înainte de 30 de ani? Iată ce riscați

Femeile și bărbații se căsătoresc mai târziu decât oricând, iar o astfel de decizie are consecințe nefaste asupra anumitor persoane. Un raport dat publicității ieri de Universitatea din Virginia arată că vârsta medie a căsătoriilor este mai ridicată decât oricând: 26,5 de ani la femei și 28,7 la bărbați. Cei necăsătoriți au un risc mai mare să sufere de depresie și alcoolism decât cei care aleg să își unească destinele, susțin cercetătorii.

„Adulții tineri consideră că e natural să te căsătorești după ce te-ai împlinit, nu văd mariajul ca un început al vieții de adult. 91% dintre ei sunt de părere că independența financiară trebuie să preceadă căsătoria”, potrivit medicului Kay Hymowitz.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. Dupa parerea mea cam 30-32 de ani e varsta ideala de casatorie. De ce? Pentru ca totusi trebuie independenta financiara, un serviciu stabil, ceva experienta de viata. Am vazut tineri care s-au casatorit la 22-25 de ani apoi s-au despartit pentu ca serviciu stabil si nici bani nu prea aveau. Iar cu depresia si alcoolismul depinde de fiecare persoana in parte. Daca nu esti casatorit nu inseamna ca trebuie neaparat sa bei.

    • E o parere gresita,la 32 de ani trebuie sa ai copii de 7-10 ani.Ce faci de fapt, pina la 32 de ani? Pierzi vremea.Cine-ti garanteaza dupa 30 de ani,un serviciu stabil,cine-ti garanteaza ca esti mai matur,cind in relaitate,doar ai schimbat citeva partenere,si cam atit? Eu m-am casatorit la 25,am avut copilul la 27,si ma uit la prieteni,care acum la 33-38 ani au primul copil si le este greu.Una este sa fii tata la 23-25 de ani si alta la 35-40,diferenta e f mare si se simte,mai ales la copil,nu mai ai aceeasi rabdare,ca in tineretea timpurie.Eu asa spun,si imi pare rau ca nu m-am miscat mai repede.Sigur,sunt cazuri si cazuri,dar in principiu,solutia buna este sa te asezi la casa ta de f tinar,ai doar avantaje.

  2. Tarziu dupa 30 de ani! Siguranta materiala ti-o construiesti impreuna cu sotul, sotia. Siguranta 100 % nu poti avea niciodata. Copii pot creste odata cu evolutia voastra. Sudeaza relatia, iti dau un scop in viata. Si nici nu stii cum trece vremea! Iti faci de toate si ai si copiii mari. Esti un parinte tanar, care poate cu adevarat sa isi ajute copii.Plus ca….totusi copiii e bine sa se faca la vremea lor. Adica la tinerete. Moda asta occidentala, pe multi ii sminteste……..

  3. Depresie si alcoolism ?! Pentru ca nu te-ai casatorit inainte de 30 de ani ? Nostim …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *