Cum poţi preveni diabetul bârfind cu colegii de birou

Cum poţi preveni diabetul bârfind cu colegii de birou
Cum poţi preveni diabetul bârfind cu colegii de birou

Nu ai timp să mergi la sală sau să alergi în parc zilnic? Nicio problemă! Poţi preveni diabetul şi cu ajutorul altor activităţi mai simple şi mai plăcute.

Potrivit unui nou studiu al Universităţii Leicester, persoanele care au un risc crescut de diabet îşi pot reduce şansele de a dezvolta boala doar ridicându-se de câteva ori de la birou pentru o mică bârfă cu colegii.

,,Nu este nevoie să mergem la sală, dar la fiecare oră ar trebui să ne ridicăm de pe scaun şi să facem măcar câţiva paşi”, este sfatul expertului Gheorghe Mencinicopschi.

Dacă petreci cu 90 de minute mai puţin timp pe scaun în faţa calculatorului, zilnic, poţi preveni diabetul de tip 2.

Diabetul de tip 2 apare, de obicei, la persoanele de vârstă mijlocie atunci când organismul nu mai este capabil să proceseze eficient glucoza din sânge. Această formă de diabet este asociată cu obezitatea, sedentarismul şi alimentaţia nesănătoasă.”

“Când nu facem mişcare, insulina nu mai este suficientă pentru a transporta glucoza la fiecare celulă, pe lângă asta, mecanismul transportor se activează doar atunci când ne mişcăm, de aceea prin mişcare şi alimentaţie corectă putem să prevenim apariţia diabetului de tip II sau să-l ţinem în frâu fără să avem nevoie de medicaţie”, ne-a explicat expertul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

9 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook