O afecţiune foarte răspândită creşte cu 41% riscul apariţiei demenţei

O afecţiune foarte răspândită creşte cu 41% riscul apariţiei demenţei
O afecţiune foarte răspândită creşte cu 41% riscul apariţiei demenţei

Cea mai întâlnită formă de demenţă este Alzheimerul şi principalele simptome includ pierderea memoriei şi degradarea funcţiilor cognitive.

Potrivit unui nou studiu realizat de Academia Americană de Neurologie, nivelul scăzut al celulelor roşii sau anemia creşte considerabil riscul apariţiei demenţei.

,,Anemia apare la 23% dintre persoanele de 65 de ani sau mai în vârstă. Afecţiunea a fost, de asemenea, asociată unui risc crescut de moarte prematură”, spune Kristine Yaffe, autorul studiului şi membru al Academiei Americane de Neurologie.

În cadrul studiului, doctorul Kristine Yaffe a monitorizat 2.552 de adulti cu vârsta cuprinsă între 70 şi 79 de ani. 15,4% dintre ei au fost diagnosticaţi cu anemie uşoară.

Timp de 11 ani, aceştia au făcut teste de memorie şi le-a fost evaluată capacitatea de învăţare. Dintre cei care sufereau de anemie, 23% au fost diagnosticaţi cu demenţă, faţă de 17%, din categoria celor care nu aveau anemie.

În urma analizării informaţiilor obţinute, experţii au ajuns la concluzia că riscul de a face demenţă dacă pacientul are anemie creşte cu 41%.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Daca va luati dupa articolele din ziar, dementa Alzheimmer are de-a face cu: dantura, cu creierul, cu anemia, cu aluminiul, cu tensiunea, cu miscare si viata sanatoasa.
    Asa zic „specialistii” caci le e RUSINE sa zica simplu ca inca NU AU HABAR ce anume declanzeaza dementa. Dar adevarul este ca nu stiu saracii nimic. Daca ar sti, ar gasi si medicamente mai eficiente.Dar repet, bat campii si nu au habar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *