O băutură delicioasă ajută la prevenirea demenţei

O băutură delicioasă ajută la prevenirea demenţei
O băutură delicioasă ajută la prevenirea demenţei

Datorită conţinutului de flvonoizi, această băutură îmbunătăţeşte functiile cerebrale şi previne demenţa prin favorizarea circulaţiei sanguine de la nivelul creierului.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard susţin că doar cu două ceşti de ciocolată caldă pe zi, bătrânii îşi pot menţine creierul în formă şi pot preveni apariţia demenţei.

Cea mai întâlnită formă de demenţă este Alzheimerul şi principalele simptome includ pierderea memoriei şi degradarea funcţiilor cognitive.

În cadrul studiului, 60 de persoane cu vârste de 73 de ani au băut două ceşti de ciocolată caldă pe zi, timp de o lună. Niciunul dintre participanţii la studiu nu aveau demenţă, însă 18 dintre ei aveau un probleme cu circulaţia sanguină de la nivelul creierului.

După terminarea experimentului, fluxul de sânge al celor 18 subiecţi a crescut cu 8 procente şi datorită acestui lucru li s-a îmbunătăţit şi memoria.

În cazul celorlaţi participanţi la studiu însă, nu s-a observat nicio modificare.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. cu mai mult de 10 ani în urmă am citit un studiu, tot al unei „case mari” de cecetători ale căror îndelungate studii constataseră că ciocolata afectează creierul deteriorând în mod special zona memoriei!!!
    Unde se află adevărul?
    Se spune, de obicei că pe la mijloc…
    Nu există leacuri minune.
    Tot cercetătorii afirmau că diabetul poate fi prevenit consumând zilnic una – două ceşti de cafea.; toate femeile în vârdtă pe care le-am cunoscut au consumat cafea!!! diabet

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *