O descoperire uimitoare legată de stresul la serviciu te va face să stai peste program

O descoperire uimitoare legată de stresul la serviciu te va face să stai peste program
O descoperire uimitoare legată de stresul la serviciu te va face să stai peste program

Locul de muncă nu este cel mai stresant mediu pentru o persoană, spun cercetătorii, ci propria casă, acolo unde intervin sarcini domestice precum gătitul, curățenia și temele copiilor.

Studiul, publicat în Jurnalul de Știință Socială și Medicină din SUA, sugerează că nivelul hormonului numit cortizol crește brusc odată ce angajații de pretutindeni ajung acasă. Ca să obțină acest rezultat, oamenii de știință au analizat probe de salivă de la 122 de participanți. S-a observat că aceștia sunt mai stresați, cum era de așteptat, în zilele lucrătoare, dar și că responsabilitățile de familie le dădeau bătăi de cap mai mari decât sarcinile de muncă.

Sarah Damaske, coautorul studiului, crede că asta se datorează faptului că munca de acasă nu este plătită și nu oferă întotdeauna satisfacții: podelele proaspăt curățate se murdăresc a doua zi, copiii uită să mulțumească pentru cadouri etc. La serviciu, oamenii știu că au sarcini clare de îndeplinit, pentru un anumit număr de ore, însă acasă lucrurile nu sunt atât de previzibile, nu există un program.

Cei mai stresați angajați acasă s-au dovedit a fi femeile, pe umerii cărora cade greul într-o gospodărie. Cercetătorii au concluzionat că oamenii care lucrează în afara casei au o sănătate mentală mai bună decât cei care împletesc viața de familie cu job-ul.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Acasa la mine numai eu gatesc, spal geamurile si multe alte munci. Sotia face si ea multe altele in casa. Sincer va spun ca nu simt stress s-au adversiune cand ajung acasa. Pot spune ca ma simt excelent cand ajung ACASA cu sotia si copii. Chear si cand ajung la job nu pot spuna ca este vreun disconfort, tratez fiecare lucru cu importanta lui si gasesc intotdeauna solutiile juste. Cine nu ma crede sa incerce sa gandeasca matur cu discernamant si mai ales POZITIV.

    • eu cred ca te-ai grabit sa speli hainele si sa cureti pardoseala de ai scris in acest fel :))) ”va spun ca nu simt stress s-au adversiune” in acest context cratima ”s-au” incorect folosita deorece in urma nu i se atribuie un verb ci un substantiv.”Chear si cand ajung la job” chiar asa ….:))))) deci mai bine ai face in timpul in care speli podelele sa mai bagi si un pic din gramatica limbii romane inainte de a comenta lucruri care dealtfel au fost facute in urma unor studii aprofundate. Nu crezi?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *