O fetiță de trei ani a murit în urma unei simple vizite la dentist

O fetiță de trei ani a murit în urma unei simple vizite la dentist
O fetiță de trei ani a murit în urma unei simple vizite la dentist

Statul Hawaii a început investigațiile împotriva medicului Lilly Geyer, dentistul a cărei pacientă de trei ani a murit în urma unei proceduri stomatologice de rutină.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Boyle Finlay, 3 ani, a fost dusă de mama sa la Institutul Stomatologic pentru Copii din Honolulu.

Micuța avea nevoie de o lucrare ce includea patru obturații de canal, astfel că dr. Lilly Geyer a decis să o adoarmă cu un sedativ puternic. Din păcate, medicul i-a aplicat copilei o supradoză și aceasta a intrat în comă.

După aproape o lună în care s-a zbătut între viață și moarte, micuța Boyle a încetat din viață. Imediat după incidentul petrecut în decembrie, părinții lui Boyle au dat în judecată atât Institutul, cât și pe medic, instituția fiind închisă.

Deși dr Geyer a spus că pacienta avea 10 carii și avea nevoie de această procedură, un alt doctor care a examinat-o pe fetiță în timp ce era în comă a spus că avea puține carii.

”Nu erau 10 carii, probabil doar doi dinți trebuiau reparați”  a spus Rick Fried.

Doza mare de sedative dată fetiței de doar 17 kg a fost de asemenea pusă la îndoială. Fried suține că micuța a primit doza maximă de Demerol și Hydroxyzine și cu 40% peste doza maximă de cloralhidrat.

În plus, nivelul de oxigen a scăzut în 26 de minute la 65%  sau mai puțin iar ghidul de stomatologie pediatrică recomandă verificarea nivelului de oxigen din cinci în cinci minute.

3 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook