O mâncare uşor de gătit scade considerabil riscul accidentului vascular

O mâncare uşor de gătit scade considerabil riscul accidentului vascular
O mâncare uşor de gătit scade considerabil riscul accidentului vascular

O dietă echilibrată poate aduce beneficii importante pentru sănătate şi poate preveni cele mai grave afecţiuni.

Accidentul vascular cerebral este un fenomen imposibil de ignorat, din cauza frecvenţei şi urmărilor sale grave: moarte, invaliditate, perioade lungi şi dificile de recuperare. Pe plan mondial, acesta reprezintă una dintre primele cauze de mortalitate şi principala cauză de invaliditate, anual fiind înregistrate 15 milioane de astfel de îmbolnăviri, soldate cu 5 milioane de decese şi 5 milioane de cazuri de invaliditate. Asta inseamnă că, în lume, unul din zece decese sunt cauzate de accidentele vasculare cerebrale.

Principalul factor de risc în accidentul vascular este hipertensiunea arterială. Aceasta creşte de 4-6 ori posibilitatea producerii unui astfel de eveniment. De aceea este important ca tensiunea arterială să fie controlată periodic de la vârste tinere, iar în cazul depistării hipertensiunii arteriale regimul alimentar este foarte important. Recent, cercetărorii de la American Heart Association au descoperit că fibrele insolubile scad tensiunea arterială, previn obezitatea şi riscul unui accident vascular . Surse importante de fibre insolubile sunt cerealele integrale, fructele, legumele şi nucile.

Potrivit noului studiu, cu fiecare 7 grame de fibre în plus pe zi, riscul unui accident vascular scade cu 7%. Cum o porţie de paste integrale împreună cu câteva fructe sau legume conţin exact 7 grame de fibre, oamenii de ştiinţă sunt de părere că o porţie de paste integrale cu sos de roşii şi salata reprezintă combinaţia ideală.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *