O treime din populația acestei țări va suferi de demență

O treime din populația acestei țări va suferi de demență
O treime din populația acestei țări va suferi de demență

O treime dintre persoanele născute în Marea Britanie în anul 2015 vor suferi de demenţă, potrivit unui studiu recent, comandat de asociaţia de caritate Alzheimer’s Research, informează Reuters.

Studiul, realizat de Office of Health Economics, evidenţiază „apariţia unei crize în domeniul sănătăţii pe plan naţional, pe măsură ce populaţia din Marea Britanie îmbătrâneşte tot mai mult”, au precizat reprezentanţii Alzheimer’s Research, care au subliniat nevoia realizării unor eforturi globale, cu scopul de a dezvolta tratamente eficiente împotriva acestei maladii neurologice cu efecte devastatoare.

Demenţa afectează deja 850.000 de persoane în Marea Britanie şi peste 35,6 milioane de persoane pe plan mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Demenţa este cauzată de mai multe boli ale creierului, în special de maladia Alzheimer, generând o distrugere a celulelor cerebrale şi afectând memoria, gândirea, comportamentul şi capacitatea de realizare a activităţilor zilnice.

În prezent nu există un tratament care să fie capabil să vindece maladia Alzheimer şi celelalte forme de demenţă. Deoarece vârsta este cel mai important factor de risc, numărul persoanelor care vor fi diagnosticate cu demenţă va creşte tot mai mult, odată cu creşterea speranţei de viaţă în rândul populaţiei mondiale.

„E o veste minunată faptul că fiecare nouă generaţie trăieşte mai mult, dar este important să ne asigurăm că oamenii pot să se bucure de aceşti ani suplimentari, cu ajutorul unei stări bune de sănătate”, a spus Matthew Norton, directorul departamentului de politici şi strategii din cadrul filialei britanice a asociaţiei Alzheimer’s Research.

Mark Dallas, expert în ştiinţe neuronale şi profesor la Universitatea Reading din Marea Britanie, specialist în maladia Alzheimer, spune că, în plus faţă de evidenţierea problemelor majore generate de această boală, noul studiu a pus în lumină şi diferenţele uriaşe care există în privinţa programelor de cercetare şi fondurilor alocate acestora.

„Numărul înspăimântător de mare al oamenilor născuţi în acest an care vor fi afectaţi de demenţă va merge mână în mână cu alte boli care modifică radical vieţile oamenilor. Totuşi, pentru fiecare cercetător în domeniul demenţei există cinci cercetători în domeniul cancerului. Trebuie să investim în programe de cercetare inovatoare pentru a reechilibra balanţa”, a declarat Mark Dallas.

Sursa: Mediafax

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. natura clinica says:

  Noi căutăm susținători!
  Echipa noastră continuă să se extindă! Aplică Acum!
  Pentru activitatea de distribuire a noilor produse in domeniul bunastării, fitness-ului și sănătății, căutăm antreprenori orientați în vânzări pentru începutul unei afaceri imediate. Sarcina se află în aria produselor Forever Living Products. Produse destinate către consumatori finali ,intermediari și oferta. În calitate de partener sau coleg al echipei noastre , va asigur, la început de activitate, o instruire întreagă pentru produse și o instruire detaliată a abordării noastre pe domeniul online. Noi căutăm colegi/prieteni încrezători, care sunt capabili să inspire oamenii în mod absolut prin produse de calitate superioară în domeniul alimentației sănătoase și al îngrijirii corporale de calitate! Dacă credeți în succesul dumneavoastră în vânzări și doriți să începeți cât se poate de curand posibil,cu entuziasm, aveți acest drept! Esti Interesat? Căutați o provocare profesională nouă, cu timp liber, cu norma întreaga sau part time? Șansa ta pentru o viață mai bună este aici!
  Aplica acum! – Aștept cu nerăbdare să te cunosc !
  E-mail : natura.clinica@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *