O vitamină care se găsește în anumite fructe și legume previne moartea prematură

O vitamină care se găsește în anumite fructe și legume previne moartea prematură
O vitamină care se găsește în anumite fructe și legume previne moartea prematură

Concentraţiile ridicate de vitamina C din sânge, datorate consumului de frunte şi de legume, sunt asociate unui risc mai redus al apariţiei bolilor cardiovasculare şi morţii prematură, arată noi studii realizate la Universitatea din Copenhaga şi la Spitalelor Hervlev şi Gentofte.

În cadrul studiului cercetătorii au accesat date legate de 100.000 de danezi şi de obiceiurile lor de consum ale fructelor şi legumelor, alături de analize ale ADN-ului lor.

„Vedem că cei care consumă cele mai mult fructe şi legume au un risc cu 15% mai scăzut de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare şi cu 20% mai redus de moarte prematură în comparaţie cu cei care consumă rar fructe şi legume. În acelaşi timp, obsevăm că reducerea acestui risc este corelată cu concentraţii ridicate de vitamina C în sânge provenite de la fructe şi legume”, a declarat medicul Camilla Kobylecki.

Vitamina C ajută la dezvoltarea ţesutului conjunctiv care susţine şi conectează diferite tipuri de ţesuturi şi de organe din corp. Vitamina C este şi un antioxidant puternic care protejează celulele de vătămările care pot fi cauzate de diferite boli, inclusiv de cele cardiovasculare.

Corpul uman nu poate produce vitamina C aşa că aceasta trebuie introdusă în organism prin intermediul alimentelor consumate.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. dar in forma lichida nu exista!? sa ni se recomande sa bem 2 litrii de vitamina pe zi, n-asa?!

    concluzie: reclama mascata la suplimente alimentare!!!
    de ce?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *