Oamenii de știință susțin că acest ingredient delicios poate preveni Alzheimerul

Oamenii de știință susțin că acest ingredient delicios poate preveni Alzheimerul
Oamenii de știință susțin că acest ingredient delicios poate preveni Alzheimerul

Includerea în dietă a siropului de arțar poate ajuta la prevenirea maladiei Alzheimer, susțin oamenii de știință în urma unui studiu recent.

Mai exact, specialiștii sunt de părere că siropul protejează celulele de la nivelul creierului împotriva proteinelor care au rolul de a afecta memoria și char de a favoriza apariția mai multor afecțiuni la nivel cerebral.

La fel ca și afinele, broccoli și peștele, siropul de arțar, obținut prin procesul de fierbere a sevei ce provine de la arborele de arțar, este unul dintre super-alimentele care conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți și care întăresc imunitatea.

Rezultatele recentei cercetări întăresc și concluziile de până acum, și anume că siropul de arțar poate reduce riscul de apariție a cancerului, dar și a diabetului.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat efectele consumului frecvent de sirop de arțar și au ajuns la concluzia acesta poate preveni creșterea numărului de proteine care se pot localiza la nivelul creierului și care duc la apariția Alzheimerului.

„Cercetările noastre au arătat că siropul de arțar, bogat în substanțe benefice, cum este cazul polifenolilor, are efecte neuroprotective. Includerea lui în dietă este una dintre soluțiile care ajută la prevenirea Alzheimerului“, a afirmat Navindra Seeram, medic în cadrul Universității din Rhode Island, SUA.

Jars of maple syrup

 

Serge Beaulieu, președintele Federației Producătorilor de Sirop de Arțar din Quebec a adăugat: “Știm deja că siropul de arțar are mai mult de 100 de compuși bioactivi cu proprietăți anit-inflamatoare”.

 

94 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook