Obiceiuri daunatoare care-ti distrug parul

Obiceiuri daunatoare care-ti distrug parul
Obiceiuri daunatoare care-ti distrug parul

Te plangi ca parul nu-ti sta bine, ca se asaza greu si se deterioreaza repede dupa ce-i tai varfurile? Se prea poate sa ai niste obiceiuri de ingrijire a parului care-ti dauneaza podoabei capilare.

Feonul la temperatura ridicata

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri de ingrijire a parului, dar si unul dintre cele mai frecvente este urcarea lui cu feonul setat la o temperatura foarte ridicata. Intr-adevar, economisesti timp astfel, pentru ca ti-l usucu mai repede, insa iti si distrugi firul de par. Temperatura prea ridicata a feonului duce la deshidratarea si la fragilizarea firelor de par, pentru ca usuca inclusiv uleiurile naturale benefice de pe scalp si par, care au menirea de a proteja podoaba capilara.

Placa de intins parul si ondulatorul pe par umed

Deseori, tot din lipsa de timp, se intampla sa folosesti placa de intins parul sau ondulatorul pe parul inca umed. Chiar daca el pare uscat in mare, exista inca apa neevaporata pe firele de par, iar aplicarea placii de intins parul sau a ondulatorului, ambele incinse, pe par duce la deshidratarea excesiva a parului. Mai mult, aburul care iese din parul umed cu placa sau ondulatorul poate genera si arsuri (minore, ce-i drept) la nivelul scalpului. Insa este suficient sa-ti iriti scalpul pentru a altera balanta delicata dupa care functioneaza scalpul si care sustine sanatatea firului pe par pe toata lungimea lui.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

8 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook