Obiceiuri zilnice care-ti dau dureri de spate

Obiceiuri zilnice care-ti dau dureri de spate
Obiceiuri zilnice care-ti dau dureri de spate

Durerile de spate sunt tot mai frecvente in randul tinerilor, incetand demult a fi catalogate drept “probleme de batranete”, iar principala cauza consta in anumite obiceiuri zilnice care afecteaza coloana si musculatura spatelui.

Drumurile lungi de zi cu zi

Drumurile lungi de zi cu zi, pentru a ajunge la serviciu, spre exemplu, sunt una dintre cauzele frecvente ale durerilor de spate. Statul in picioare, mersul pe jos in incaltaminte incomoda, continua incordare pentru evitarea altor trecatori, a masinilor si a eventualelor obstacole, cum ar fi gropile, zapada si baltoacele in sezonul rece, pot genera dureri de spate si de cervicale. Insa nici cei care merg cu masina nu sunt mai avantajati daca au de stat mai mult de 20 de minute in autoturism, sustine medicul Darran W. Marlow, specialist in chiropractica din SUA. El a recomandat conducatorilor auto, dar si pasagerilor sa se asigure ca pozitia in scaunul masinii este in unghi de 90 de grade, in timp ce persoanelor care merg pe jos le-a recomandat purtarea unei incaltaminti cat mai comode. Desi pare a fi un fapt minor, acest tip de obicei dauneaza spatelui pe termen lung si favorizeaza aparitia durerilor de spate si ale celor cervicale.

Statul pe scaun multe ore

Stiati ca statul pe scaun pune cu 40% mai multa presiune pe coloana decat statul in picioare? Pentru a evita posturile incomode cand stai la birou, pe scaun, este indicat ca unghiul de sedere intre picioare si coloana sa fie de 135 de grade, asadar usor aplecat in spate. In conditiile in care foarte multe persoane petrec 8-9 ore la birou, uneori chiar mai mult, este foarte important sa existe o grija sporita pentru pozitia in scaun.

Incordarea specifica stresului

Grijile de zi cu zi, stresul, suprasolicitarile determina deseori corpul sa stea intr-o stare permanenta de incordare, mai ales la nivelul spatelui, motiv pentru care favorizeaza aparitia durerilor in aceasta zona a corpului. Pentru detensionare sunt recomandate macar 15 de minute pe zi de stretching.

Vezi VIDEO si citeste continuarea pe Lyla.ro

51 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook