Operaţia care poate vindeca diabetul

Operaţia care poate vindeca diabetul
Operaţia care poate vindeca diabetul

Operațiile de micșorare a stomacului sau de montare a inelelor gastrice în cazul persoanelor obeze mai au un efect nebănuit.

În urma ultimelor studii, medicii au ajuns la concluzia că aceste intervenții îi ajută și pe cei cu diabet de tip II.

Diabetul de tip II este o afecţiune epidemică, la nivel global, asociată cu obezitatea şi lipsa exerciţiilor fizice. Prin operaţia de micşorare a stomacului, nivelul amino-acizilor scade dramatic, un lucru important în tratarea diabetului şi rezistenţei la insulină.

Rezultatele intervenției sunt de-a dreptul spectaculoase: nivelul glicemiei începe să scadă chiar din primele zile după operație.

Nevoia de tratare cu insulină sau antidiabetice orale se modifică în sens descrescător, începând cu primele zile după operație. Cei mai mulți dintre ei nu mai au nevoie de tratamente în acest sens în prima săptămână.

Aceste intervenții nu funcționează însă pentru toată lumea. Rata de remisiune a diabetului este cifrată între 75 și 80 % dintre pacienții care au diabet. De ce nu toți pacienții care au diabet reușesc să înregistreze astfel de succes? Pentru că o parte dintre ei, cam 5 %, au diabet zaharat de tip I, adică insulino-dependent, ei s-au născut cu o afecțiune la pancreas și nu poate furniza insulina de care corpul are nevoie.

Alt procent îl reprezintă pacienții care și-au epuizat deja resursele de producție ale pancreasului, e vorba de pacienții care au diabet zaharat de tip II insulino sau noninsuliono dependent necesitant, dar care au o suferință de 15-20 de ani.

Pentru acești pacienți, rata de remisiune este mai redusă, însă și ei au șansa de a scăpa de diabet.

În România, aproximativ 30 % dintre pacienții care se operează pentru obezitate au și diabet.

La nivel mondial, peste 280 de milioane de persoane suferă de diabet zaharat de tip II, iar mai mult de jumătate din acestea sunt din Europa. În România sunt aproape 600.000 de diabetici, care pot beneficia de aceste operații.

Singurul dezavantaj este prețul: în jur de 6.000 de euro.

 

 

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. Diabetul nu este o afectiune epidemica! Conform DEX-ului, in limba romana, epidemic este tot una cu contagios, molipsitor. Daca vreti sa scrieti cumva ca numarul de cazuri la nivel global e in crestere si ca s-ar putea compara cu o epidemie, incercati sa o scrieti mai clar.

  • Cuviosul Microfonie says:

   epi – peste, demios – oameni. Se refera la o boala care apare intr-o populatie rapirtata la un interval de timp si care excedeaza ca numar de aparitii media normala pentru acea populatie. O epidemie nu are in mod necesar un caracter infectios, contagios sau/si molipsitor. Lipsa de iod din apa, face ca in unele zone din Asia, gusa sa fie epidemica. La fel, si diabetul II (care este o boala dobandita, cauzata in special de alimentatie nesanatoasa, stress, lipsa de educatie fizica si obezitate) are un caracter epidemic in societatea occidentala.
   Intr-adevar, conform DEX, epidemia in limba romana este asociata cu caracterul contagios al unei boli iar diabetul II ar pica mai mult in definitia endemiei (eu sunt vorbitor de engleza in principal, limba romana fiind vorbita doar in 50% din familie). Endemia insa, se refera la un LOC anume, iar epidemia de diabet II nu este localizata.

 2. operatia de micsorare a stomacului este cea mai mare timpenie posibila.
  intrebati medicii gastroenterologii straini sa vedeti ce va spun
  mucoasa stomacala contine diverse nervuri etc. indepartarea lor nu este benefica.

  • gigi marga says:

   Documenteaza-te mai intai in ce consta aceasta operatie… Nu presupune eliminarea unei parti a stomacului…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *