Operațiile care pot mări penisul bărbaților. La ce dimensiuni se așteaptă ei, ce pot oferi medicii

Operațiile care pot mări penisul bărbaților. La ce dimensiuni se așteaptă ei, ce pot oferi medicii
Operațiile care pot mări penisul bărbaților. La ce dimensiuni se așteaptă ei, ce pot oferi medicii

Îngrijorările legate de dimensiune penisului devin mai mari la maturitate. Chirurgul plastician Florin Juravle (foto), cu o experiență de peste 40 de operații genitale masculine, spune că bărbații românii au o problemă cu mărimea. Numai în cabinetul său, este vizitat, anual, de peste o sută de bărbați  care vin cu gândul de a ieși mai „dotați” decât sunt de la natură.

„În mod normal, după o astfel de operație, penisul crește cu 2 cm, maximum 3 cm, însă majoritatea bărbaților vin cu pretenții mai mari. Așa se face că din 100 de persoane care mă solicită anual, operez doar zece. Iar dacă la începutul carierei nu făceam o selecție foarte mare a pacienților și aveam mulți nemulțumiți, acum îi operez doar pe cei care au înțeles exact că diferența nu e mare și că viața sexuală nu se schimbă în mai bine. Confortul este doar psihic”.
De altfel, majoritatea bărbaților care își fac această operație sunt adulți educați, căsătoriți, unii chiar cu copii, dar care trăiesc încă din copilărie, adolescență cu o frustrare legată de mărimea penisului în repaus și care acum își permit financiar să o rezolve.

Cele două intervenții chirurgicale posibile

Costurile inter­venției, care se face sub anestezie generală, ajung la 1.500 de euro. Există două operații de modificare a penisului: de alungire și de îngroșare. Alungirea presupune secționarea unor ligamente care mențin organul legat de pubis și susțin corpii cavernoși, în timp ce îngroșarea constă în injectarea de grăsime (efect definitv), acid hialuronic (se resoarbe în 6-9 luni) sau alte substanțe care se resorb în mai mult de un an. Circumferința penisului crește cu 2-3 cm.

16 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook