Otrava din pahar pe care toți o consumă. Distruge oasele și dinții, iar efectele apar după doar 10 minute

Otrava din pahar pe care toți o consumă. Distruge oasele și dinții, iar efectele apar după doar 10 minute
Otrava din pahar pe care toți o consumă. Distruge oasele și dinții, iar efectele apar după doar 10 minute

Un farmacist cunoscut pe numele de Niraj a explicat, pentru un site britanic ce se întâmplă în momentul în care se bei cola. „Nu numai că e plină de sirop de porumb şi fructoză, dar are şi săruri rafinate şi cofeină. Consumul îndelungat duce la probleme cu tensiunea, probleme de inimă, diabet şi obezitate”, a spus farmacistul, conform metro.co.uk.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă.

După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transformând zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.

La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

O femeie din Noua Zeelandă a murit din cauza dependenţei de Coca-Cola. Obişnuind să bea zilnic câte 7,5 litri de cola, doctorul care s-a ocupat de cazul ei a constatat că suferea de hipokaliemie, o afecţiune ce presupune existenţa un nivel scăzut de potasiu în organism şi care ar fi fost cauzată, cel mai probabil, de consumul mare de Coca-Cola. Medicul crede că un alt factor care ar fi contribuit la decesul femeii ar fi fost nivelul ridicat de cafeină pe care îl conţin băuturile de tip cola.

Tags: , ,
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. „cunoscut pe numele de Niraj” – mi-a luat un minut, poate un minut si jumatate, sa aflu numele ceva mai complet al omului: Niraj Naik, farmacist si blogger. Parca n-am insa chef sa aflu ce fel de autoritate are si cu ce se ocupa (cam cat de credibil ar fi, adica) Blisstree. Poate data viitoare incercati dvs. inainte sa postati articolele?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *