Ouăle sunt periculoase pentru diabetici iar albuşul provoacă alergii. Cine trebuie să consume ouă cu prudenţă

Ouăle sunt periculoase pentru diabetici iar albuşul provoacă alergii. Cine trebuie să consume ouă cu prudenţă
Ouăle sunt periculoase pentru diabetici iar albuşul provoacă alergii. Cine trebuie să consume ouă cu prudenţă

Chiar dacă tentaţia e mare, nu exagera cu ouăle, mai ales de Pște. Dacă mănânci mai mult de şase pe săptămână este extrem de riscant pentru sănătate.

În plus, proteinele din albuşul de ou pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie evitate de către persoanele sensibile, mai ales de copiii foarte mici.

Ouăle trebuie consumate cu prudenţă şi de cei care suferă de boli renale, gută sau hepatită. La aceste persoane, ouăle şi carnea duc la un aport excesiv de proteine, care creşte ureea sau creatinina. La cei cu ciroză hepatică, un consum ridicat de proteine cauzează encefalopatie. De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Woman’s Hospital, SUA, arată că ouăle sunt periculoase şi pentru diabetici. „Cu cât consumă mai multe ouă, cu atât riscul de a muri este mai mare“, afirmă Luc Djousse, epidemiolog la Brigham and Woman’s Hospital. Vârstnicii cu un nivel mare al colesterolului trebuie să consume cât mai puţine ouă sau chiar deloc, iar cei sănătoşi pot mânca două-trei ouă fierte pe săptămână.

RECOMANDĂRILE DOCTORULUI ZILEI PENTRU PAŞTE:

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. Povestea cu ouale nu este adevarata.Sint persoane care maninca si cite doua oua pe zi o viata intreaga si nu au nimic si altele care manica asa dupa cum se recomanda in articol si sint bolnavi.
  Colesterolul nu este cauzat de un consum mare de oua si aici doctorii la fel spun povesti cu acest colesterol.

 2. cred ca cel mai mult am mancat 20 intr-o zi si n-am avut nici pe dracu’

  intrebarea e caxxt putem manca , ala e sanatos ? da alergii?
  are e-uri?

  • Gigel Staicu says:

   Mare dreptatea ai. Dar medicamentele pe care le dau si da stari de dementa (iar medecii nu te informeaza suficient). Pe acestea le poti consuma fara probleme.

 3. Se pot consuma ouale la o zi dupa data de expirare,multumesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *