Păduchii de cap: câți români s-au confruntat cu această problemă?

Păduchii de cap: câți români s-au confruntat cu această problemă?
Păduchii de cap: câți români s-au confruntat cu această problemă?

Conform celui mai recent studiu Omnibus*, 2 din 10 români s-au confruntat cel puțin o dată, direct sau indirect, cu problema păduchilor de cap. Studiul a fost realizat de IMAS Marketing & Polls pentru Paranix România – brandul nr 1 în Europa pentru eliminarea păduchilor de cap.

Subiectul păduchilor de cap, deși considerat tabu, este o problemă comună a zilelor noastre, care nu este neapărat legată de igiena personală. Păduchii de cap se pot așeza atât pe părul lung, cât și pe cel scurt, indiferent că este curat sau murdar. Cu toate acestea, studii efectuate în mai multe țări europene arată că ei sunt mai des întâlniți în părul spălat.

Păduchii de cap se răspândesc prin contactul direct dintre capetele a două persoane și reprezintă o problemă în special în rândul copiilor. Conform studiului Omnibus, 62,1% dintre cei care au avut păduchi cel puțin o dată, i-au luat de la școală sau de la grădiniță. Majoritatea, respectiv 45,4%, au avut păduchi la vârste cuprinse între 7 – 14 ani, în timp ce 32% au avut păduchi la vârste între 3 – 6 ani. ,,Experiența confruntării cu problema păduchilor de cap poate fi traumatizantă pentru copii și adolescenți. Tocmai de aceea, pentru ca aceștia să nu se simtă în niciun fel rușinați, părinții trebuie să fie pregătiți și să știe cât de ușor și eficient pot fi eliminați păduchii fără să apeleze la metode drastice precum tăierea părului sau izolarea lor”, menționează Silviu Toader, Director General al Omega Pharma România.

Problema păduchilor poate fi tratată ușor și sigur, însă nu toate remediile cunoscute pentru eliminarea acestora sunt testate clinic și nu au întotdeauna randamentul dorit de a elimina 100% păduchii. Din studiul Omnibus reiese că 46,7% dintre românii care s-au confruntat cu infestarea de păduchi au scăpat de aceștia cu ajutorul gazului, o metodă tradițională, în timp ce doar 26,1% au ales să utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumpărat din farmacii. Printre soluțiile împotriva păduchilor de cap menționate de români se numără și leacurile băbești sau remediile naturiste.

,,Studiul recent efectuat vine ca o confirmare a datelor noastre interne, și anume că păduchii sunt o problemă comună a zilelor noastre. Având în vedere că 65% dintre românii care au avut păduchi au folosit metode populare pentru a scăpa de aceștia, nevoia de educație pentru a înțelege cum și mai ales cât de ușor pot fi ei eliminați este încă foarte mare. De aceea, este important să informăm oamenii despre modul de transmitere a păduchilor, despre existența soluțiilor de prevenire a acestora și importanța alegerii unor tratamente testate clinic”, adaugă Silviu Toader.

Dintre respondenții participanți la Omnibus, 55,7% știu că păduchii se transmit prin contactul direct dintre capetele a două persoane, în timp ce 27,4% au declarat că nu știu cum se transmit aceștia. Pe lângă școli și grădinițe, principalele surse de infestare, românii au contactat păduchii și de la rude, prieteni sau din tabere școlare.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ național, de 1010 persoane, bărbați și femei, iar perioada în care s-a derulat a fost august 2014. Eroare maximă de eşantionare este de ±3.1%

 

Tags:
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

 1. Ioana Stancu says:

  Foarte util acest articol, poate ar fi trebuit sa spuneti mai explicit ca Paranixul ii poate ajuta pe parinti sa-i scape de copii cu o simpla spalare cu acst sampon. Si paduchii mor in 15 minute. Apoi se mai repeta eventual spalarea peste 2-3 zile ca nu cumva sa mai apara vreunul dintr-o lindine ratacita. Si atat! Nu mai e ca pe vremea lui Pazvante,
  Este necesara o campanie de informare ca sa nu mai traumatizeze copii prin spalare cu gaz si tuns la piele – si aici vorbesc de trauma psihica, sunt practic stigmatizati in fata colegilor. Si credeti-ma ca stiu ce spun.
  Cu stima profesor-invatator,
  Ioana Stancu

 2. Fratele meu mai mic a avut paduchi de la scoala.Mama a cautat un tratament natural pentru paduchi care sa nu ii afecteze scalpul sau parul fratelui meu. A gasit un Gel natural impotriva paduchilor cu ulei din arbore de ceai (Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.Am observat la gelul asta ca nu e ca celalalte produse sa iti curga in ochi(gen sampon) si ca deja are in pachet un pieptan special pentru paduchi.Efectele s-au vazut foarte repede, chiar de la prima utilizare. Fratele meu a scapat foarte repede de paduchi si oaule lor.Stiu ca mama era tare multumita de produs si chiar ii povestea la o prietena despre cat de eficient e produsul.

 3. Paranixul e varza…am dat cu spray Paranix pe un paduche :dupa 4 ore era încă viu…..fara comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *