Până la ce vârstă ar fi ideal să devii mamă?

Până la ce vârstă ar fi ideal să devii mamă?
Până la ce vârstă ar fi ideal să devii mamă?

Experţii în fertilitate au declarat că femeile ar trebui să îşi întemeieze o familie până la vârsta de 35 de ani şi să fie conştiente de riscurile de amânare a unei eventuale sarcini.

Cercetătorii de la Newcastle University au mai afirmat că femeile nu ar trebui să folosească drept pretext cariera pentru a amâna maternitatea.

Profesoara Mary Herbert, biologist, a menţionat„Cel mai important mesaj pentru femei e să să facă copii înainte ca ceasul să bată ora 12“. „M-aş îngrijora dacă fata mea nu ar avea un copil până la 35 de ani“, a adăugat ea.

La vârsta de 35 de ani fertilitatea scade semnificativ şi slăbeşte şansele unui cuplu de a avea un copil, iar cele care rămân gravide pot întâmpina mai multe complicaţii decât mamele tinere.

Mamele mai în vârstă riscă să facă avorturi spontane mai des sau să nască copii subponderali sau prematuri. Profesoara Judith Rankin, care este specializată în sănătatea mamelor şi copiilor lor, a declarat: „Mesajul cel mare este că nu cred că femeile înţeleg care sunt riscurile“.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. gargaianu florica says:

    va pot contrazice putin,eu am facut copil la 40 de ani.am avut o sarcina foarte usoara si am nascut pe cale naturala(nu am vrut cezariana)un baiat sanatos si destept.cred ca mai depinde putin si de Cel de sus

  2. maricica moromete says:

    citez de la voi:”Profesoara Mary Herbert, biologist, a menţionat„Cel mai important mesaj pentru femei e să să facă copii înainte ca ceasul să bată ora 12“.”

    BIOLOGIST???? poate BIOLOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mama ei de traducere

    pentru cetateana „gargaianu florica” ….care cel de sus? ai facut copii cu cel de sus? depinde de organismul mamei , de prostul cu care faci copii…..lasa-l pe cel de sus

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *