Paracetamolul combate nu doar durerile de cap, ci şi angoasa existenţială

Paracetamolul combate nu doar durerile de cap, ci şi angoasa existenţială
Paracetamolul combate nu doar durerile de cap, ci şi angoasa existenţială

Paracetamolul poate combate nu doar durerea fizică, ci şi traumele emoţionale şi stările de anxietate, potrivit The Daily Mail şi Rbc Daily.

O echipă de cercetători de la The University of British Columbia din Vancouver a stabilit că analgezicul ajută la atenuarea aşa-numitului „simptom de groază existenţială”, o trăire anxioasă care apare pe un fundal de incertitudine cu privire la sensul vieţii şi al morţii.

Astfel, cel mai utilizat antitermic la nivel mondial poate atenua deopotrivă durerea fizică, resentimentele sau angoasa existenţială. Indiferent de tipul durerii, analgezicul împiedică ajungerea în creier a semnalului care spune că ceva nu este în regulă în organism, afirmă unul din autorii studiului Daniel Randles.

Studiul a inclus 120 de studenţi din instituţii superioare de învăţământ, care au fost împărţiţi în două grupe. Primul grup a primit comprimate de Tylenol (versiunea americană a Paracetamolului), iar celălalt – placebo.

Oamenii de ştiinţă au constatat că, în urma administrării de paracetamol, persoanele deveneau mai calme şi mai moderate în evaluări şi luau decizii echilibrate.

„Suntem surprinşi de rezultatele studiului. S-a dovedit că analgezicul utilizat în principal pentru a calma durerile de cap poate determina în unele cazuri chiar o amorţeală emoţională”, potrivit autorului studiului Daniel Randles.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Cum sa nu!acum, sute de mii de depresivi vor cumpara paracetamol la greu.Medicii supusi si ignoranti vor da la greu paracetamol (de parca nu o faceau deja),si iata cum va duce aceasta stire la cresterea vanzarilor. Doar ca,din aparenta salvare de angoasa, dupa atacul masiv hepatic va duce la o si mai mare angoasa….hepatita medicamentoasa. Pe de alta parte, studiile serioase NU SE FAC pe…120 de persoane, ci pe mii si de-a lungul mai multor ANI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *