Pastila-minune care SALVEAZĂ femeile cu risc crescut de cancer de sân. VESTEA NEAȘTEPTATĂ a cercetătorilor

Pastila-minune care SALVEAZĂ femeile cu risc crescut de cancer de sân. VESTEA NEAȘTEPTATĂ a cercetătorilor
Pastila-minune care SALVEAZĂ femeile cu risc crescut de cancer de sân. VESTEA NEAȘTEPTATĂ a cercetătorilor

Pe lângă testele anuale, femeile de vârstă mijlocie care au avut în familie cazuri de cancer de sân, sunt sfătuite să ia Tamoxifen, un medicament anticancer, timp de 5 ani, ca metodă de prevenire a dezvoltării bolii.

Până acum, Tamoxifenul nu a mai fost folosit în acest fel şi deocamdată nu este autorizat pentru fi folosit ca metodă de prevenţie în cazul femeilor sănătoase. Însă, un studiu recent a scos la iveală faptul că medicamentul folosit pentru o perioadă de 5 ani a prevenit 29 de cazuri de cancer de sân şi 9 decese cauzate de acelaşi tip de cancer, din 1.000 de femei tratate.

Experţii consideră iniţiativa un pas important în prevenirea cancerului şi au cerut ca medicamentul să fie folosit cât mai curând pe scară largă, pentru prevenție. „Vrem să le oferim persoanelor care au antecedente familiale în cancerul de sân, mai multe opţiuni  pentru a putea alege cea mai bună metodă de scădere a riscului de a face boala”, a declarat Eluned Hughes, de la Public Health at Breakthrough Breast Cancer.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Mihai Spache says:

    Nu stiu ce sa zic de medicamentul asta.. previne cancerul mamar…Ma intreb cum poate sa-l previna cand sunt atatia factori care declanseaza aceasta boala? Sotia mea e in cercetari si analize acum, pt ca un medic a speriat-o si i-a zis ca e posibil sa aiba cancer mamar. Am mers cu ea la Donna Medical Center, la dr. Claudia Teodorescu si am primit raspunsuri complete pt toate curiozitatile noastre. Dupa ce am facut o mamografie si acolo, vestea a fost una imbucuratoare, Sotia mea e sanatoasa iar alarma era falsa. Mai bn mai mergeti la inca un specialist, doi chiar ca sa va asigurati ca aveti diagnosticul corect, altfel o sa intrat pe un tratament de care nici nu aveti nevoie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *