Sari la conținut

Patru alimente cancerigene. Ce risti daca le consumi aproape zilnic

In zilele de azi este greu sa gasesti mancare sanatoasa si sigura. Pare ca tot ceea ce mancam ne poate scurta viata intr-o secunda. Mancarea procesata este din ce in ce mai raspandita in comert asa ca trebuie sa ai foarte mare grija pentru ca multe dintre ele pot fi o cauza a cancerului.

Pe de alta parte, uneori poti evita mancaruri sau bauturi pe care le consideri periculoase pentru sanatatea ta, cum ar snacksurile si sucurile fara a sti ca exista alte alimente mult mai periculoase.

Mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai periculoase alimente care pot duce la cancer. Sunt asa de comune incat multi dintre noi nu le suspectam. Acestea au fost dovedite stiintific ca pot creste riscul de cancer.

1. Popcorn la microunde

Popcornul este snacks-ul preferat de catre noi toti, mai ales atunci cand ne uitam la film. Pe langa asta, este si foarte usor de preparat, doar il introduci in cuptorul cu microunde, iar in cateva minute este gata. Totusi, studiile arata ca popcornul poate cauza cancer pancreatic, testicular, dar si cancer la ficat deoarece acesta contine chimicale cancerigene.

2. Rosii la conserva

Rosiile sunt cunoscute deoarece contin anumite substante ce previn cancerul, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre cele din conserve. Datorita chimicalelor continute de captuselile conservei, consumatorii se expun la riscul de a dezvolta diferite afectiuni, cum ar fi: afectiuni cardiovasculare, reproductive, dar si cancer. Continuarea pe lyla.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel