Ce anticoncepționale ar trebui să evitați dacă nu vreți să faceți diabet

Ce anticoncepționale ar trebui să evitați dacă nu vreți să faceți diabet
Ce anticoncepționale ar trebui să evitați dacă nu vreți să faceți diabet

Atenție la metoda de contracepție pe care o folosiți. Femeile supraponderale sau obeze ar trebui să evite anticoncepționalele orale.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Southeen California, unele dintre metodele contraceptive pe bază de hormoni cresc riscul de diabet în cazul femeilor care au probleme cu greutatea.

Pentru demonstrarea teorie, oamenii de știință au făcut un studiu care a inclus femei supraponderale. Acestea au fost împărțite în 3 grupuri, în funcție de metodele contraceptive pe care le folosesc: primul grup a cuprins participantele foloseau prezervative , în al doilea grup erau cele care foloseau injecții cu  progestin, iar în ultimul grup erau cele care aveau dispozitive contraceptive pe bază de hormoni implantat sub piele.

Progestinul este varianta sintetică a progesteronului, un hormon sexual feminin care joacă un rol important în concepție.

Rezultatele studiului au demonstrat că femeile care foloseau contraceptive hormonale implantate sub piele aveau un nivel al glucozei crescut cu 10% , iar în cazul celor care foloseau contraceptivele pe bază de progestin, nivelul zahărului era mai mare cu 5% decât în cazul celor care foloseau prezervative.

,,Atât progestinul injectabil cât și dispozitivul contraceptiv implantat sub piele pot cauza schimbări ale metabolismului care pot interacționa cu asimilarea glucozei în organism, spune dr. Penina Segall-Gutierrez.

Femeile obeze sunt sfătuite să evite, de asemenea contraceptivele pe bază de estrogen deoarece, acestea cresc riscul formării cheagurilor de sânge.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. Daca vreti sa traiti mult si sanatos FACETI COPII !!! Ei regleaza totul in viata.

  Daca nu vreti sa faceti diabet, cititi acest articol, unde vi se spune care sint periculoase..
  Daca nu vreti sa faceti infarct, cautati alt articol unde va sint prezentate cele care produc asa ceva.
  Daca nu vreti sa faceti cancer la sin, cautati alt articol unde va sint prezentate cele incriminate.
  Daca nu vreti sa va slabiti imunitatea, cautati alt articol unde va sint prezentate cele periculoase.
  Daca …
  Daca nu sinteti bolnave de nimic, iar IUBITUL/SOTUL SPUNE CA VA IUBESTE … DE CE LUATI ANTICONCEPTIONALE !!!

  • La redevance en Suisse est super chère. A comparer avec les autres pays. Pourquoi ne pas copier certains modèles de l∨usqunion européenne, au lieu de vouloir réinventer la roue!

 2. Iau anticonceptionale PENTRU CA NU POT SA TORN 10 COPII IN IDEEA CA O SA MA AJUTE DUMNEZEU SA-I CRESC!Sa le dau mancare, sa-i imbrac pe toti, sa le platesc taxele la gradinita si la scoala, sa le asigur educatie si studii decente… nu de lux, dar decente! De aceea iau anticonceptionale.

 3. corect iri bun raspuns

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *