Plantele care îmbunătățesc digestia, cheia menținerii siluetei

Plantele care îmbunătățesc digestia, cheia menținerii siluetei
Plantele care îmbunătățesc digestia, cheia menținerii siluetei

Îți dorești o siluetă frumoasă pentru ținutele estivale? Acum este momentul să îți corectezi greutatea corporală. Iar primul pas pe care trebuie să îl faci este îmbunătățirea digestiei. Oricine poate avea o digestie mai bună în mod natural cu ajutorul enzimelor și extractelor din plante.

Enzimele sunt substanțe complexe care se află la baza tuturor funcțiilor din organism: de la digestie până la susținerea activității cerebrale, musculare sau imunitare. Toate celulele, toate organele, toate procesele organismului sunt puse în acțiune datorită enzimelor. Fără enzime nu ne-am putea hrăni, nu am putea digera alimentele, creierul nu ar putea funcționa, mușchii nu s-ar putea mișca.
„Enzimele sunt produse în sistemul digestiv și pot fi suplimentate prin consumul de <alimente vii> – fructe și legume proaspete și prin utilizarea unor preparate enzimatice. Unele dintre cele mai eficiente enzime naturale sunt cele extrase din ciuperca Aspergillus”, explică dr. Mariana Soameș, director medical GTS Solution.
Să vedem care sunt enzimele din acest complex și care este rolul lor:

  1. proteaza – descompune proteinele, sprijină sistemul imunitar, are efect antiinflamator;
  2. lipaza – descompune grăsimile, ajută la reducerea colesterolului, susține procesul de slăbire, reglează activitatea hormonală;
  3. amilaza – descompune carbohidrații, participă la controlul glicemiei, reduce pofta de mâncare;
  4. lactaza – descompune lactoza (zahărul din lapte), este necesară în cazul intoleranței la lactoză;
  5. celulaza – descompune fibrele vegetale, în special celuloza și chitina, ameliorează disconfortul abdominal.

„Toate aceste enzime din ciuperca Aspergillus asigură descompunerea corectă a alimentelor, ceea ce înseamnă de fapt o digestie optimă. Administrate în timpul meselor, aceste enzime naturale previn apariția tulburărilor digestive precum durerile abdominale, balonarea, senzația de greață, diareea, constipația”, recomandă dr. Mariana Soameș.

Plante care sprijină digestia

Acțiunea enzimelor extrase din ciuperca Aspergillus este consolidată de extracte din plante: rădăcină de ghințură galbenă, rădăcină de păpădie, extract uscat din fructe de armurariu, rădăcină de ginseng siberian. Iată care sunt proprietățile terapeutice ale acestor plante:

  1. rădăcina de ghințură galbenă – conține substanțe amare care ajută la funcționarea normală a stomacului și colecistului, contribuind astfel la buna funcționare a digestiei;
  2. rădăcina de păpădie – este utilizată în mod tradițional pentru a ajuta la obținerea unei secreţii biliare normale, pentru eliberarea tractului pancreatic și pentru protejarea celulelor hepatice. În plus, este un foarte bun detoxifiant al ficatului și al întregului organism;
  3. extract uscat din fructe de armurariu (silimarina) – armurariul este una dintre cele mai folosite plante în fitoterapie pentru îmbunătățirea digestiei. Silimarina, principala substanță activă din compoziția fructelor de armurariu, protejează celulele hepatice de factori toxici și ajută la funcționarea normală a stomacului;
  4. rădăcina de ginseng siberian – are efect adaptogen: ajută organismul să facă față stresului, reduce stările de oboseală și extenuare. Contribuie la întărirea sistemului imunitar și sprijină ficatul să se adapteze la efectele nocive ale factorilor dăunători și să-și mențină funcția sa normală.

 

Aboneaza-te la newsletter-ul DOCTORULZILEI.RO

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *